Trebuie să recunosc că mă bucură faptul că tehnologia a evoluat atât de mult, însă mă cam sperie gândul că ne îndreptăm spre o lume robotizată. Revin totuși în 2018, într-o lume în care, cred eu, există totuși destul de multe lucruri care ne diferențiază și ne fac umani.

Până la November Notes in Social Media, un eveniment dedicat bloggerilor din Timișoara și oamenilor pasionați de online, auzisem doar despre doi sau trei bloggeri pe care îi mai citeam din când în când. Voiam să văd ce se întâmplă în blogosfera timișoreană, despre ce se scrie și cum se scrie, dar și să mă conving că bloggerii nu sunt doar niște ființe ciudate și îndepărtate, ci sunt în primul rând oameni. Ei bine, au fost multe lucruri care mi-au tăiat din elan, însă am continuat să ,,cercetez” pentru că planificam să scot la lumină blogul pe care scriu astăzi.

De la întâlnirea respectivă a trecut aproape un an și jumătate. Am început să particip la întâlnirile organizate de Teodora și Andra, să cunosc oameni care împărtășesc aceeași pasiune cu mine și chiar să ajut la organizarea celui de al doilea eveniment marca BloggingTM 2.1.

Mă bucur că am întâlnit bloggeri din Timișoara care își doresc să aducă o schimbare. Bloggeri implicați care vor să evolueze și care și-au dat seama că e nevoie de o comunitate pentru a exista cu adevărat o evoluție. Și totuși… de ce vocea unora dintre noi răsună atât de încet?

Dacă înainte mă gândeam că e suficient să ai un blog pe care să scrii și să faci asta din plăcere, ei bine, de-a lungul întâlnirilor, Teo a reușit să mă facă să îmi pun tot felul de întrebări. La ultima întâlnire, simplele întrebări ce pluteau în aer au fost transpuse pe hârtie. Nu mi-am imaginat niciodată că o simplă foaie poate purta o greutate de plumb. Erau așezate acolo exact întrebările la care am evitat de multe ori să îmi răspund sincer.

În momentul de față în România sunt 95.497 de bloguri, dintre care doar 4.157 active. Aha… și al meu e unul dintre ele. Să fie doar un număr sau mai mult de atât? De aici și întrebarea: ,,Care crezi că este elementul care diferențiază blogul tău de celelalte?”.

Na… acum e acum. Mi-am asumat încă de la început că ceea ce scriu mă definește și că nu o să scriu niciodată lucruri în care nu cred. Că o să fiu sinceră indiferent că mă citește o singură persoană sau mă citesc sute de oameni. Într-o lume care se îndreaptă cu pași repezi spre automatizare, eu încă cred în puterea cuvintelor și în faptul că stilul propriu este cel care face diferența dintre oameni care vorbesc chiar și despre aceleași lucruri.

Pentru că nu suntem roboți și avem nevoie de multe ori de o motivație pentru a ne urma pasiunea sau visul, te rog să te oprești două minute din ceea ce faci și să îți răspunzi sincer la întrebarea: ,,Pe mine ce mă diferențiază de ceilalți?”. Uneori e bine să recunoaștem unele lucruri cu voce tare pentru a crede în ele sau… pentru a crede în noi.

Și dacă tot a venit vorba de întrebări, am și eu o curiozitate. Dragă cititorule, tu cel care faci sute de alegeri pe zi și încerci să îți folosești timpul într-un mod cât mai eficient și benefic pentru tine, ce te determină să acorzi o parte din timpul tău pentru a intra pe anamariapopescu.ro și pentru a mă citi? Sunt și eu curioasă…

Credit Foto: Matheus Bertelli