Ponton Mauru - Poiana Marului

Ponton Mauru nu e un loc uitat de lume, dar e un loc în care te poți simți departe de lume. De aglomerație, de oraș și chiar de căldură.

În aproximativ 40 de minute de la Oțelu-Roșu, județul Caraș Severin, pe un drum care pare să fie uitat de lume, din păcate, dar care ne amintește cât de frumoasă poate fi natura și cât de multă energie pozitivă îți poate transmite tot verdele ce te înconjoară, am plecat pentru trei zile în încercarea de a rupe conexiunea de la internet și de la lumea virtuală și am ajuns în Poiana Mărului

Cu multe bagaje, de parcă m-aș fi mutat de acasă, cu liste de cumpărături și nu numai, pe care le verificam constant din dorința de a nu uita nimic, m-am pregătit pentru prima mea aventură cu cortul. Da… nu am mai fost niciodată cu cortul, deși îmi place să merg în drumeții și mă bucur de fiecare ocazie de a petrece timp în natură. Până la urmă, am crescut la țară, mereu lângă natură, deci ce avea să fie așa de greu?

După jocul ,,ocolește groapa” sau ,,lovește groapa cea mai mică”, am ajuns în Poiana Mărului, acolo unde aproape de coada lacului se găsește Ponton Mauru. Deși am mai fost o singură dată acolo, de data aceasta aveam să petrec două nopți, nu sub cerul liber, dar în natură. Ponton Mauru

Ponton Mauru e un loc care poate găzdui destul de multe persoane, având atât o parcare proprie, cât și locuri în care îți poți amenaja cortul în funcție de preferințe. Pentru că e un loc în care vrei să te relaxezi, aici găsești atât balansoare din lemn, șezlonguri cu umbreluțe din paie, hamaceun loc cu măsuțe și scaune pentru ,,pitici”, așa cum spuneau prietenii mei, dar perfect pentru a lua masa, iarba tunsă, hidrobiciclete, caiacveste de salvare în cazul în care nu știi să înoți, dar și un ponton potrivit pentru a te aventura să faci o baie în apa caldă a Lacului Poiana Mărului, numai bună pentru răcorit pe așa o vreme. Pe lângă toate acestea, nu trebuie să mergi în natură pentru a-ți face nevoile, având chiar și toalete, dar și un robinet numai bun pentru a te spăla dimineața pe față dacă nu vrei să începi direct cu o baie în lac.

Și pentru că vorbeam de o pauză de la lumea virtuală, nu m-am putut abține totuși să nu fac câteva poze. M-am bucurat însă să remarc că deși foloseam telefonul, acesta stătea uitat chiar și pentru jumătate de zi în cort. Mi-am dat seama că dacă ești într-un loc cu oameni dragi, nu ai nevoie să stai toată ziua cu nasul în telefon pentru a-ți verifica constant news feed-ul. 

Nu mi-a fost greu să fac duș în lac, să mă schimb în cort sau să mă spăl pe dinți de față cu alte persoane. Ba chiar mi s-a părut totul atât de normal. Însă pe lângă toate acestea, deși în prima noapte a început să plouă și la început verificam constant cortul să văd dacă nu intră apă în el, când a început să fulgere și să plouă din ce în ce mai tare și mi-am dat seama că nu se întâmplă nimic ciudat, am adormit instant. M-am liniștit atât de tare de la cum se auzeau stropii de ploaie ce se izbeau de cort și de la ,,artificiile” care luminau cerul, încât nu m-am mai trezit până când au început primele raze de soare să lumineze cortul.

Pe lângă faptul că încerci să evadezi de toată agitația și de căldura din orașe, la Ponton Mauru găsești nu doar un loc liniștit și potrivit pentru a petrece câteva zile mai aproape de natură, ci și un domn drăguț care administrează locul și care este aproape tot timpul acolo asigurându-se că lucrurile merg bine, dorind să te ajute dacă ai nevoie de ceva. De asemenea, se percepe o taxă de 5 lei pe zi de persoană, lucru care mi se pare destul de rezonabil având în vedere grija acordată locului și facilitățile oferite. 

Ponton Mauru Ponton Mauru Ponton Mauru