casa-timis-resort-romania-anamariapopescu-1

Pentru un moment simți ca ai ajuns în Toscana, dar nu, ești încă în România. Mai exact, la Casa Timiș – cel mai frumos resort din țară, aflat la doar 70 km de București.

Situat în Prahova, între dealurile dintre vii, Casa Timiș deschide Drumul Vinului, celebrul drum folosit în antichitate de negustorii românii.

Mai mult decât un resort de 5 stele

Conacul Casa Timiș este cu adevărat un loc plin de artă și istorie. Acesta a fost construit în urmă cu mai bine de un secol, în stilul neoromânesc. În ceea ce vedem astăzi se găsește amprenta renumitului arhitect Ion Mincu, deoarece conacul a fost proiectat de un discipol al acestuia.

Între timp, resortul de care ne putem bucura noi astăzi, chiar în mijlocul naturii, îmbină tradiționalul cu modernul. Încă din momentul în care ai ajuns acolo, simți direct cum pășești într-o altă lume. Asta pentru că acest loc este în sine o reprezentare a rafinamentului și ospitalității. A fost gândit cu atenție până la cele mai mici detalii, pentru ca oricine își petrece chiar și o zi acolo, să aibă o experiență autentică, memorabilă și completă.

Chiar într-o seară la cină, ni s-a povestit că, de fapt, Casa Timiș este construită la 360 grade ca să nu existe spațiu închis. Astfel, poate pătrunde pe oriunde măcar o rază de soare.

casa-timis-resort-romania-anamariapopescu

Singurul resort din România cu bungalow-uri pictate manual

Cazarea la Casa Timiș se poate face atât în apartamentele din conac, cât și în cele 16 bungalow-uri disponibile. Acestea seamănă cu niște căsuțe de hobbiți, cuibărite în pantele molcome ale dealurilor. Diferența o face faptul că acestea sunt locuințe de lux, înconjurate de alei pavate, mult spațiu verde pentru relaxare, lacuri și chiar locuri de joacă.

Noi am petrecut câteva zile în Bungalow-ul Sauvignon Blanc, situat foarte aproape de Restaurantul Rotonda, piscina infinity, zona de relaxare și SPA.

Adevărul e că toate bungalow-urile sunt o adevărată capodoperă. Mai mult de atât, acestea sunt denumite după diverse soiuri de vin. Mobilierul, dar și pereții sunt pictați manual, iar toate materialele folosite la decorare sunt naturale. Baia este foarte spațioasă, are o cadă generoasă și duș separat. În fiecare bungalow se găsește și o zonă de relaxare, iar afară este chiar și o terasă privată. Astfel, poți să te relaxezi fără să mergi în spațiile comune, pentru că poți sta pe terasă, pe balansoare sau chiar la soare pe paturile de plajă.

casa-timis-resort-romania-anamariapopescu

Peste tot ești inconjurat de spațiu verde, alei cu flori, lavanda și lacuri. Astfel, e o adevărata plăcere sa te plimbi atât ziua, dar și la apus, pentru a admira podgoriile.

Am adăugat în video-ul de AICI chiar câteva cadre cu locația.

 

Locul în care descoperi rafinamentul culinar

Fie că dorești să simți savoarea mediteraneană, a gusturilor orientale din autenticele preparate ale continentului asiatic  sau chiar de inovația bucătăriei românești moderne, vei avea parte cu siguranță de o călătorie culinară memorabilă.

Resortul dispune de 3 restaurante și 1 bar: Restaurant Veranda dintre Vii cu preparate mediteraneene, Restaurant Conac cu bucatărie romanească reinterpretată, Restaurant Rotonda cu bucătărie asiatică fusion și Barul Englezesc (1925 English Bar).

Holistic Healing SPA

Pentru că este locul în care relaxarea și starea de bine primează, la finalul anului 2022 a fost deschis cel mai recent și complet Holistic Healing SPA din locație. Acesta este un spațiu multisenzorial, cu ceremonii și ritualuri semnătură. Toate acestea, pot fi urmate chiar și dacă nu ești cazat în Casa Timiș. Însă, pentru o experiență completă, cred că cea mai bună variantă sunt câteva zile petrecute chiar în locație.

De ce alte experiențe te poți bucura când ajungi la Casa Timiș

Fiind un loc în care relaxarea se îmbină armonios cu natura, aici te poți bucura accesul la piscina infinity cu vedere spre podgoriile de vin, spațiile wellness, masaje, yoga, doua saune exterioare, jacuzzi, trasee de biciclete, jogging sau ping-pong. Evident, și de plimbările la răsărit sau apus, inconjurat de verdeața și cele trei lacuri.

Îți vine să crezi că această locație este chiar în România? Lasă-mi un comentariu dacă știai că există sau chiar ai fost aici.

__

P.S: Sper că ți-a fost util acest articol! Dacă cunoști și alți oameni dornici să descopere România, nu uita să împărtășești și cu ei aceste informații! 

De asemenea, pentru a fi la curent cu toate locurile frumoase pe care cred că merită să le vizitezi, te invit să mă urmărești pe Instagram sau Facebook.