rutina-corectă-de-îngrijire-a-tenului-gras-anamariapopescu

Atunci când vine vorba de rutina de îngrijire a tenului gras, adevărul e o rutină corectă, este cea care ți se potrivește cu adevărat. Iar adevărul suprem, e nu există o rutină general valabilă pentru toată lumea. Chiar și pentru tine, dacă acum ești una dintre acele persoane norocoase care a descoperit ce funcționează cel mai bine pentru ea, în momentul de față. Da… spun în momentul de față. Pentru tenul nostru și nevoile acestuia se schimbă în timp. Este influențat nu doar de anotimpuri, dar și de stilul de viață pe care îl avem, de perioadele prin care trecem și mulți alți factori interni sau externi.

Așa … ce funcționează acum de minune, s-ar putea nu mai funcționeze atât de bine peste 2-3 luni. Știu, nu e deloc plăcut. De asta, dincolo de a cumpăra și introduce în rutina de îngrijire a tenului gras toate produsele pe care le vezi peste tot în online, prima dată trebuie știi care sunt nevoile acestuia.

Pare simplu, nu-i așa? Mie mi-a luat cel puțin 10 ani înțeleg cu adevărat acest lucru. În adolescență am apelat chiar și la „sfatul specialiștilor” și am ajuns la calea cea mai ușoară. Așa cum o numeam într-un articol trecut, chimioterapie orală prin pastile pentru încredere. Toate acestea doar pentru a avea din nou un ten curat.

Nu m-am simțit mereu frumoasă sau fericită atunci când mă priveam în oglindă. Trebuie să recunosc că și acum uneori, mă cuprind aceste sentimente. Însă, după mulți ani în care am avut o relație complicată cu tenul meu, mi-am dat seama că nu am nevoie de foarte multe produse de îngrijire pentru ca acesta să fie sănătos. Așa am ajuns să am o relație de lungă durată cu produsele de la CeRave.

rutina-de-îngrijire-a-tenului-gras-anamariapopescu

Acum, rutina mea zilnică pentru îngrijirea tenului gras include următorii pași:

1. Curățare – care trebuie fie delicată și profundă. Curățarea adecvată a tenului gras este primul pas esențial în rutina de îngrijire. Folosește un gel de curățare sau o spumă formulată special pentru tenul gras, care elimină excesul de sebum și impuritățile. De mai bine de 2 ani am folosit Gelul de Curățare Spumant  pentru piele normal-grasă. Însă, recent, am introdus în rutină mea de skin care chiar Gelul de Curățare Spumant Anti-Imperfecțiuni de la CeRave, cu acid salicilic. Astfel, curăț tenul în profunzime și îndepărtez celulele moarte. Una dintre principalele cauze ale acneei și porilor dilatați.

2. Tonifiere – un pas adesea neglijat, dar esențial în rutina de îngrijire pentru tenul gras. Alege un toner fără alcool sau cu conținut redus de alcool, care ajută la restabilirea echilibrului pH-ului pielii și la reducerea porilor. Tonifierea ajută și la eliminarea impurităților, dar și la pregătirea tenului pentru următorii pași din rutina de îngrijire. Aplică un toner blând pe o dischetă demachiante și tamponează direct pe față, evitând zona ochilor.

3. Hidratare – deși poate părea contraintuitiv, hidratarea este extrem de importantă și pentru tenul gras. Alege o cremă hidratantă ușoară, non-comedogenică, formulată special pentru tenul gras. Unul dintre produsele cu textură matifiantă, care reduc aspectul lucios și controlează secreția excesivă de sebum este chiar Gelul Anti-Imperfecțiuni cu AHA și BHA. Acesta are la bază o textură ultra-lejeră ce reduce imperfecțiunile și îmbunătățește aspectul porilor, fără a usca pielea. Pe lângă acesta, folosesc în paralel dimineața o cremă de hidratare, un ser cu vitamina C și am grijă mereu aplic SPF.

Pentru tenul meu gras cu tendințe acneice, rutina zilnică în 3 pași este life saver.

Să am grijă de tenul meu, conform nevoilor lor, nu mai este de mult ceva discutabil. Este mereu o prioritate. Am scris chiar și un articol despre câteva produse esențiale pentru îngrijirea tenului gras, pe care le folosesc.

Tu cum ai grijă de tenul tău în fiecare zi? 

Sper că acest articol ți-a fost util și m-aș bucura tare mult să îmi spui care este rutina ta zilnică de îngrijire. De asemenea, poate ai testat și descoperit pe parcurs și alte lucruri benefice pentru îngrijirea tenului gras. Sharing is caring!

Credit foto: Patriis Morenci