cafenele-de-specialitate-în-timisoara-ana-maria-popescu

Se spune că orice poveste frumoasă se împărtășește la o cafea sau la un pahar de vin. Unde mai punem că pentru o cafea aromată și de specialitate, se găsește în fiecare zi un moment potrivit în care poate fi savurată. Te invit să descoperi câteva cafenele de specialitate în Timișoara, unde cafeaua servită îți spune mereu o poveste.

Orașul te așteaptă să îl descoperi pas cu pas, timpul zboară și tot ceea ce îți dorești este să te bucuri de o cafea proaspătă. De la măcinarea boabelor, mirosul, gustul și modul în care îți este servită, cafeaua se transformă într-o adevărată experiență.

Ia o pauză, oprește-te puțin din drumul tău și fă-ți timp să te bucuri de o cană de cafea. Pe terasă la soare, alături de o carte bună sau de un croissant, de prieteni sau chiar în varianta to-go în timp ce te plimbi pe străzile orașului de pe malul Begăi, alegerea îți aparține.

Top cafenele de specialitate în Timișoara

Ovride Specialty Coffee 

Ovride Specialty Coffee este una dintre cele mai faine cafenele de specialitate în Timișoara. De ce? Pentru că nu este doar o cafenea, ci este un loc cu personalitate. Am simțit acest lucru încă de când am băut prima cafea acolo.

Situată foarte aproape de Piața Operei și Piața Libertății, pe una dintre străduțele de legătură, această cafenea îți oferă o experiență completă. Fie că ești pasionat sau bei doar din când în când, după ce ți se prepară cafeaua începe o călătorie în lumea acesteia. Primești informații despre sortimentul ales, modul de preparare și chiar tipul de servire. Ești sfătuit încă de la început să încerci să nu o bei cu zahăr pentru a te putea bucura de aroma intensă a acesteia.

Chiar dacă este o cafenea micuță, pe lângă mirosul de cafea care mă cucerește de fiecare dată, m-au atras foarte mult elementele din lemn și plantele decorative (cine mă cunoaște știe cât de mult ador suculenții).

Mai mult de atât, alături de o cafea aromată poți servi unul din preparatele lor speciale: croissante, banana bread, granola sau chiar delicioasele waffles, care te asigur că te vor cuceri. Poți servi cafeaua înăuntru, pe terasa acesteia sau chiar în varianta to-go.

Click aici pentru a vedea cum ajungi la Ovride Specialty Coffee.

Ovride-Speciality-Coffee-cafenele-de-specialitate-în-timișoara

Credit foto: Ovride Coffee

Ovride-Speciality-Coffee-cafenele-de-specialitate-în-timișoara

Credit foto: Ovride Coffee

Ovride-Speciality-Coffee-Cafenele-Timișoara

Credit foto: Ovride Coffee

Ovride-Speciality-Coffee-Cafenele-Timișoara

Credit foto: Ovride Coffee

Coffeerize 

Cafea de specialitate, plante, good vibes și preparate fresh pentru delicioase brunches delicioase, care ai vrea să dureze toată ziua. Se află foarte aproape de Piața Unirii și pe lângă că sunt bucuroși de oaspeți, oferă tips&tricks și informații despre cafea.

Click aici pentru a vedea cum ajungi la Coffeerize.

coffeerize-timisoara

Credit foto: Coffeerize

coffeerize-timisoara

Credit foto: Coffeerize

Doppio 

O cafenea micuță, dar cu un vibe special și un sentiment de „I wanna get lost with you„. Că e vorba de băutura din fața ta sau de persoana care își împarte cafeaua cu tine, asta tu decizi. Este situată la doar 1 minut de clădirea Operei Naționale din Timișoara și aproape de Piața Libertății și Piața Unirii. Fie că alegi să o savurezi la locație sau to go, în timp ce explorezi o parte din Timișoara, te vei bucura de același gust intens și aromat al cafelei de specialitate.

Click aici pentru a vedea cum ajungi la Doppio

doppio-timisoara

Credit foto: Explore Timisoara

doppio-timisoara

Credit foto: Ina Biebel

Stația de cafea 

Situată chiar în apropierea unei stații de tramvai, Stația de cafea  este locul perfect să te oprești din drumul tău pentru a savura o cafea de specialitate. La doar nici 10 minute de Piața Unirii, ești întâmpinat de mirosul cafelei proaspete și de muzica pe vinyl.

Este o cafenea colorată și primitoare, care mi-a adus aminte de copilăria petrecută la bunici. Nu prin gustul cafelei, ci prin covoarele colorate care au fost folosite pentru a îmbrăca câteva perne ce stau așezate pe băncuța de lemn din fața cafenelei.

Ia o pauză, deconectează-te și bucură-te de o cafea aromată sau chiar de un fresh de portocale.

Click aici pentru a vedea cum ajungi la Stația de cafea.

statia-de-cafea-cafenele-timisoara

Credit foto: Stația de cafea

statia-de-cafea-cafenele-de-specialitate-în-timișoara

Credit foto: Stația de cafea

statia-de-cafea-cafenele-timisoara

Credit foto: Stația de cafea

Narativ Specialty Coffee 

Narativ Specialty Coffee este o cafenea de specialitate micuță, dar cochetă. Deși nu este situată chiar în centrul orașului, dar în apropiere de Malul Begăi, aici ai ocazia să descoperi povestea cafelei bean-to-cup. Să te bucuri de o călătorie cu fiecare gură de cafea savurată.

În timp ce aștepți cafeaua comandată, ai ocazia să vezi întregul proces de prăjire a acesteia, care are loc chiar în fața ta. Asta și informațiile primite, te ajută să te bucuri cu adevărat de diverse sortimente sau băuturi pe bază de cafea, dar și de o experiență completă.

De asemenea, dacă dorești să-ți prepari o cafea de specialitate chiar la tine acasă, ai ocazia să încerci în cafenea diverse sortimente. Fie că e Ethiopia Yirgacheffe, Columbia Propus sau Honduras Sarga, poți achiziționa sortimentele preferate și savura de oriunde.

Click aici pentru a vedea cum ajungi la Narativ Specialty Coffee.

narativ-speciality-coffee-cafenele-de-specialitate-în-timișoara

Credit foto: Narativ Coffee

narativ-speciality-coffee-cafenele-timisoara -2

Credit foto: Narativ Coffee

narativ-speciality-coffee-cafenele-timisoara -2

Credit foto: Narativ Coffee

Roasterra Specialty Coffee

Situată chiar în Piața Unirii, Roasterra Specialty Coffee este o cafenea deosebită și puțin diferită. De ce spun asta? Pentru că vine cu o abordare îndrăzneață și faină, pe principiul ,,Să nu moară capra vecinului, că poate descoperă altă cafea!”.

Chiar dacă este o cafenea de specialitate și care se găsește momentan doar în Timișoara, aici te poți bucura de o gamă diversificată de băuturi pe bază de cafea, dar și alte preparate. Pentru prepararea cafelei se folosește doar cafea de specialitate ARABICA, 100% naturală. Poți consulta chiar aici meniul lor și ceea ce oferă pentru a-ți face o idee.

Latte, Cappuccino, Flat White sau oricare ar fi alegerea ta, poți savura o cafea de specialitate în timp ce admiri clădirile istorice din Piața Unirii. La fel de colorate și instagramabile ca și cafeaua de la Roasterra Specialty Coffee.

Click aici pentru a vedea cum ajungi la Roasterra Specialty Coffee

roasterra-coffee-cafenele-timisoara

Credit foto: Roasterra Coffee

roasterra-cafenele-de-specialitate-în-timișoara

Credit foto: expLovers

roasterra-coffee-cafenele-de-specialitate-în-timișoara

Credit foto: Roasterra Coffee

Mokum Cafe Timișoara

Situată tot în zona centrală a orașului, pe una dintre străduțele ce fac legătura între Piața Unirii și Piața Libertății, Mokum Cafe este prima cafenea de specialitate în Timișoara. Este o cafenea micuță și primitoare, cu o atmosferă aparte și o varietate de sortimente de cafea. Decizia cea mai grea e atunci când trebuie să alegi.

Comanzi cafeaua dorită, aștepți prepararea acesteia și când e gata, o poți servi alături de o surpriză ,,în cuvinte”. O adevărată călătorie în timp și în lumea cafelei de specialitate.

Click aici pentru a vedea cum ajungi la Mokum Cafe Timișoara.

mokum-cafe-cafenele-de-specialitate-în-timișoara

Credit foto: Mokum Cafe

mokum-cafe-cafenele-timisoara

Credit foto: Mokum Cafe

mokum-cafe-cafenele-timisoara

Credit foto: Mokum Cafe

Street Coffee Roasters

Street Coffee Roasters este o cafenea primitoare, cozy și cu un design aparte.  Situată în centrul orașului, aceasta îți oferă experiența unei cafele de specialitate prăjită proaspăt în prăjitoria proprie.

Te poți bucura de diverse sortimente de cafea, aromate și pentru toate gusturile. Poți servi cafeaua în locație, to-go și chiar la tine acasă. Alegi ce sortiment de cafea dorești și poți plasa comanda telefonic sau chiar prin intermediul aplicației Street Coffee Roasters, disponibilă în App Store sau Google Play.

Click aici pentru a vedea cum ajungi la Street Coffee Roasters.

Garage Cafe

Garage Cafe TM este o cafenea cu tradiție pentru localnici situată foarte aproape de Piața Unirii și la doar câteva minute de Bastionul Maria Theresia. Poți servi atât cafea de specialitate, dulciuri, dar și preparate homemade.

Cafeaua este prăjită proaspăt în fiecare săptămână și zilnic se pregătesc diverse bunătăți: sandwich-uri, salate, deserturi și preparate de patiserie, menite să-ți îndulcească fiecare zi. Parcă cafeaua de dimineață merge mai bine alături de un cheesecake, o tartă sau un croissant special, nu-i așa?

Click aici pentru a vedea cum ajungi la Garage Cafe TM.

garage-cafe-cafenele-de-specialitate-în-timișoara

Foto credit: Garage Cafe

garage-cafe-timisoara

Credit foto: Garage Cafe

garage-cafe-timisoara

Credit foto: Garage Cafe

Moara cu cafea 

Moara cu cafea este o cafenea de specialitate care nu se găsește chiar în centrul orașului sau în apropiere. Aceasta se află la aproximativ 10 min de mers pe jos de la Stadionul Dan Păltinișanu. Odată ajuns aici te întâmpină mirosul unei cafele aromate și poți consuma chiar și fresh-uri, limonadă, croissant sau ceai de specialitate.

Recent au deschis și un coffee garden unde te poți bucura de o cafea ,,la iarbă verde”. Dacă le urmărești pagina de Facebook, poți vedea când organizează diverse evenimente dedicate cafelei de specialitate.

Click aici pentru a vedea cum ajungi la Moara cu cafea.

moara-cu-cafea-cafenele-de-specialitate-în-timisoara

Credit foto: Moara cu cafea

moara-cu-cafea-cafenele-timisoara

Credit foto: Moara cu cafea

moara-cu-cafea-cafenele-timisoara

Credit foto: Moara cu cafea

yOyO CAFE

yOyO CAFE  este o cafenea de specialitate care te îndeamnă de fiecare dată să călătorești în lumea acestui preparat aromat și servit în fiecare zi aproape de fiecare dintre noi.

Chiar dacă nici aceasta nu este situată în centrul orașului, dar nu foarte departe, merită să-i faci o vizită pentru a încerca preparate speciale pe bază de cafea, ceai, sucuri de fructe și chiar produse de patiserie proaspete sau supe creme. De aici poți achiziționa pentru acasă cafea de specialitate proaspăt prajită, ceai și chiar accesorii de preparare și servire a cafelei. Poți vedea mai multe în shop-ul lor online.

De asemenea, dacă îți dorești să descoperi tradiția diverselor sortimente de cafea, moduri de preparare și servire, poți urmări evenimentele organizate în cafenea. Din când în când au loc degustări, dar și evenimente de leardership și business.

Click aici pentru a vedea cum ajungi la yOyO CAFE.

yoyo-cafe-cafenele-de-specialitate-în-timisoara

Credit foto: Yoyo Cafe

yoyo-cafe-cafenele-timisoara

Credit foto: Yoyo Cafe

yoyo-cafe-cafenele-timisoara

Credit foto: Yoyo Cafe

Tucano Coffee Mexico 

Tucano Coffee Mexico este o cafenea plină de culoare, care îți transmite un vibe bun încă de când pășești în locație. Probabil este și una dintre cele mai cunoscute pentru că nu se află doar în Timișoara, ci face parte dintr-o rețea internațională de coffee shop-uri.

Love. Peace. Coffee. Atunci când ești la Tucano Coffee Mexico ai senzația că asta e tot ceea ce ai nevoie.

Te poți bucura de aroma unei cafele Arabica 100%, dar și de o atmosferă aparte. Mai mult de atât, poți participa și la evenimentele ce au loc în cafenea. Seri de dans, pian, jazz, evenimente caritabile și evident degustări de cafea.

În Timișoara, această cafenea se află atât lângă Piața Unirii, adică foarte aproape de centrul orașului, dar și în Iullius Town.

Click aici pentru a vedea cum ajungi la Tucano Coffee Mexico.

Cafenele-restaurant în Timișoara

De asemenea, dacă îți dorești să iei un mic dejun mai consistent, prânzul sau cina în timp ce savurezi o cafea de specialitate, îți recomand următoarele cafenele-restaurant.

Manufaktura – The Coffee Shop Restaurant

Manufaktura este o cafenea-restaurant, care m-a cucerit încă de la început prin design-ul special și gustul deosebit al mâncării. Localul poate fi găsit foarte ușor, deoarece se află chiar în Iullius Town.
Aici ai ocazia să experimentezi cafea de cea mai bună calitate, produse de patiserie și antreuri, paste, salate, burgeri, dulciuri diverse, dar și alte feluri de mâncare. Poți consulta toate preparatele din meniu chiar aici.

Click aici pentru a vedea cum ajungi la Manufaktura pentru a te asigura că iei cel puțin o dată masa în această locație.

manufaktura-cafenele-timisoara

Credit foto: Manufaktura

manufaktura-cafenele-de-specialitate-în-timisoara

Credit foto: Manufaktura

manufaktura-cafenele-timisoara

Credit foto: Manufaktura

Cafeneaua Verde

Cafeneaua Verde este într-adevăr verde. Astfel că, dacă te plimbi prin Piața Libertății nu ai cum să o ratezi.

Situată chiar în centrul orașului, este locul în care te poți bucura de o masă gustoasă alături de prieteni și de o cafea de specialitate. Ai de ales dintre 20 de feluri de cafea și zeci de preparate. Burgeri, pizza, paste, piadine sau salate, decizia cea mai grea este atunci când trebuie să alegi unul dintre ele. De ce? Pentru că o să fii tentat de multe, însă orice ai alege, e pregătit cu multă atenție și are un gust aparte.

Aici poți consulta meniul complet și descoperi preparatele chiar înainte de a ajunge în restaurant.

Click aici pentru a vedea cum ajungi la Cafeneaua Verde.

cafeneaua-verde-cafenele-timisoara

Credit foto: Cafeneaua Verde

cafeneaua-verde-cafenele-timisoara

Credit foto: Cafeneaua Verde

Cafeneaua Verde Timisoara

Credit foto: Cafeneaua Verde

Enjoy your coffee!

Dacă îți dorești să savurezi o cafea în timp ce te plimbi pe străzile orașului, te invit într-o călătorie pentru a descoperi 10 obiective turistice pe care ar trebui să le vizitezi dacă te afli în Timișoara.

P.S: Sper că ți-a fost util acest articol și dacă cunoști și alți oameni dornici să se bucure de o cafea de specialitate în timp ce se află în Timișoara, nu uita să împărtășești și cu ei aceste informații!