Ce s-ar fi întâmplat dacă… ? E exact momentul când în mintea noastră ia naștere un regret, începe să se contureze și ne determină să ne punem din ce în ce mai multe întrebări.

Într-o lume din ce în ce mai conectată la social media, preocupată de aparențe și de perfecțiune, e din ce în ce mai greu să ducem o viață împlinită. E tot mai greu să fii autentic sau să îți trăiești viața după propriile reguli și să faci ce îți place fără să iei în considerare faptul că i-ai putea răni pe ceilalți prin modul în care gândești și acționezi.

Societatea ne impune niște standarde. Modele de urmat. Uneori complet diferite de ceea ce ne dorim noi. Vrem să fim incluși în societate, deci… ne supunem. Nu?

Orice abatere de la standardele societății sau de la tipar este atacată. Ești  judecat imediat pentru actul tău de „nebunie” și curaj sau poate doar pentru decizia de a trăi după bunul tău plac.

Pentru că nu îmi doresc să ajung la bătrânețe și să constat cu regret că viața mea nu a fost așa cum mi-am imaginat, din simplul fapt că nu am îndrăznit să trăiesc, ci doar am supraviețuit, există câteva lucruri de care mi-aș dori să țin cont.

Nu aș vrea să regret:

1. Că nu am petrecut destul timp alături de cei dragi – de foarte multe ori ne lăsăm prinși de viteza cu care se desfășoară lucrurile din jurul nostru, încât uităm de multe ori cât de importanți sunt cei de lângă noi și momentele petrecute cu ei.

2. Că nu mi-am transformat dorințele în obiective – oricât mi-am dorit ca unele dorințe să se concretizeze, am realizat că dacă nu fac un pas mai departe, adică să muncesc pentru îndeplinirea lor, acestea vor râmâne mereu în același stadiu.

3. Că nu am avut suficientă încredere în mine și mi-am făcut prea multe griji de ce spun cei din jur,  renunțând la unele lucruri de teama de a nu fi criticată sau a mă face de rușine.

4. Că nu am făcut sport – activitatea fizică ne ajută să ne relaxăm și să ne menținem mai sănătoși pe măsură ce înaintăm în vârstă.

5. Că nu am citit și nu m-am dezvoltat – pentru mine cititul reprezintă o activitate pentru minte și suflet. Nu degeaba spunea Richard Steel că ,,cititul este pentru minte ceea ce exerciţiul fizic este pentru trup”.

6. Că nu m-am gândit mai mult la mine și i-am pus mereu pe primul loc pe ceilalți.

7. Că nu am călătorit și nu am explorat cât mai multe locuri noi. Cred că oamenii care călătoresc și citesc cât mai mult sunt mult mai bogați decât cei care investesc în bunuri materiale.

8. Că  nu am spus ,,Te iubesc!” și am lăsat timpul să treacă de defavoarea mea.

9. Că am rămas într-o relație toxică și nu am acceptat faptul că e mai bine să fii fericit de unul singur, decât nefericit în doi.

10. Că mi-a fost frică să fac schimbări și să încerc să văd lucrurile și dintr-o altă perspectivă.

Și poate că ar mai fi câteva de menționat, însă cred că vom fi cu adevărat fericiți doar dacă exprimăm ceea ce suntem cu adevărat.

Credit Foto: Pixabay