Te-ai gândit vreodată cât de mult timp petreci în mediul online? Adică să te gândești pe bune cam cât te costă fiecare scroll pe pagina de Facebook, Instagram sau Twitter…

Și nu mă refer la bani în cazul de față. Mă refer la momentele acelea când printr-o simplă conexiune la internet și câteva click-uri, ne hrănim curiozitatea și interesul legate de lucrurile la care nu am avea acces offline.

Și stau și mă gândesc… Timpul… oare el nu costă?

Un studiu realizat de elitedaily.com ne spune că în medie petrecem 119 minute în fiecare zi pe telefon. Eu mă uit în jurul meu și aș zice că petrecem și mai mult. Dar ei vorbesc despre majoritatea oamenilor și eu nici nu sunt vreun cercetător britanic sau eu mai știu ce ființă iluminată ca să îi pot contrazice. Deci dacă petrecem cam 2 ore pe zi cu ochii în telefon, într-un an ajungem să petrecem cam 28 de zile. Da, da … 28 zile. Să spunem că putem să ștergem direct orice lună vrem din calendar, nu?

Te-ai gândit cum poți valorifica tot acest timp în loc să îl pierzi?

Ei bine, pentru cei care au învățat că mediul online nu reprezintă doar conținut ușor de accesat, ci și o sursă de venit, la Timișoara, toamna nu se numără bobocii, ci evenimentele faine.

November Notes in Social Media se apropie cu pași repezi și e evenimentul care reunește offline pasionații de social media, cei care lucrează în acest domeniu, dar și pe cei care sunt la început de drum.

De ce să participi la acest eveniment?

Dacă ești unul dintre oamenii descriși mai sus, știi bine că online nu e atât de simplu pe cât pare.

Eu am mers anul trecut din curiozitate. Scriam pe propriul blog doar de o lună și pot să spun că mă aflam la început de drum. Între timp, sunt tot pe drum, dar cu câțiva pași în plus de locul în care eram anul trecut.

Pentru mine evenimentul a fost o oportunitate să descoper oameni din blogosfera timișoreană și oameni care activează în social media. Cumva, m-am descoperit și pe mine. Până atunci nu știam că voi ajunge să fac și eu lucruri despre care alții vorbesc și le practică de mult timp.

November Notes in Social Media 2017 a însemnat învățare, dezvoltare și impulsul de care am avut nevoie la momentul respectiv pentru a continua să progresez în mediul online.

Dacă îți dorești sau activezi deja în domeniu și nu te-ai convins încă că trebuie să fii acolo, să știi că timpul pe care îl vei petrece offline alături de oameni faini ce împărtășesc din propria lor experiență, își va pune amprenta pe cum vei vedea tu lumea online de acum înainte.

Despre cele două zile magice din toamna aceasta date de November Notes in Social Media, oamenii care nu aduc doar informație cu ei, ci și zâmbete, dar și despre program, poți să citești mai multe chiar aici.

Dacă eşti indecis/ă în legătură cu participarea la eveniment, să ştii că pe lângă cele prezentate anterior, punem la bătaie alături de Agenția de turism Ultramarin Timişoara un city break la Budapesta pe care îl vom oferi ca premiu la finalul evenimentului.

Eu zic că ne vedem acolo, nu? De abia aștept să aflăm lucruri noi și să împărtășim păreri!

Credit Foto: RawPixel