O mie de motive

Când a fost ultima oară când te-ai bucurat cu adevărat de un lucru simplu? De un zâmbet, o înghețată, o ploaie de vară, mirosul cărților vechi sau să te întorci acasă?

Când eram mici știam să fim fericiți. Să simțim o bucurie. Nu aveam nevoie de o mie de motive să zâmbim, să râdem cu gura până la urechi sau să apreciem lucrurile simple.

Am crescut. Timpul prea puțin, problemele și gândurile au început să ne acapareze viața. Fericirea a devenit o povară. Prea ocupați să observăm ce se întâmplă în jurul nostru. Prea pierduți să trăim în prezent.

De când s-a transformat fericirea într-o sarcină ce trebuie bifată pe o listă cu multe alte lucruri? De ce pare atât de complicat să fim fericiți?

Nu cred că există fericirea supremă. Nu cred că există oameni care spun că sunt fericiți cu tot ceea ce au. Cred doar că există oameni care știu să se bucure de anumite momente. De lucruri simple. Am ajuns să gândim prea mult și să ne bucurăm prea puțin.

Florin Piersic Jr. - O mie de motive

Florin Piersic Jr. – biletmaster.ro

Fără să am nevoie de prea multe motive am mers la teatru. Am descoperit nu o mie de motive pentru care viața merită trăită, ci mult mai multe. Piesa de teatru ,,O mie de motive” m-a făcut să mă gândesc la ce aș fi dispusă să fac pentru cei pe care îi iubesc. Florin Piersic Jr. m-a făcut să zâmbesc, să cânt, m-a pus pe gânduri, m-a întristat, după care mi-a readus iar zâmbetul pe buze.

Totul a început în 28 noiembrie 1975…

Un băiețel de 7 ani este în drum spre spital cu tatăl său. Mama sa a încercat să se sinucidă, căci nu mai găsește nici măcar un motiv pentru care trebuie să trăiască.

Copilăria, adolescența și chiar și maturitatea se învârt în jurul încercărilor de suicid ale mamei sale. Copil fiind, încearcă să-i arate acesteia de ce viața trebuie trăită. Astfel ajunge să scrie pe oglindă, pe frigider, până chiar și în interiorul pantofilor, motive simple de fericire.

1. Înghețata

2. Pistoalele cu apă

3. Bătaia cu perne

1003. Să-ți dai seama, că pentru prima dată în viața ta, cineva îți ocupă fiecare gând, în fiecare moment. Cineva pe care îl simți foarte aproape, cu toate că abia l-ai cunoscut. 

….

100000. Zâmbete

… și lista se continuă pe parcursul anilor până ajunge la 1 milion de motive.

Astfel că, piesa de teatru surprinde povestea unui om în diferite etape ale vieţii, care caută să se descopere pe sine și toate lucrurile frumoase pentru care merită să trăiești. ,,O mie de motive” a fost pentru mine un spectacol din care am simțit că am făcut parte și care m-a purtat într-o oră și jumătate prin diferite stări. De la bucurie, la tristețe și înapoi. 

Tu ce motiv ai care te face să te simți fericit/ă sau îți face viața mai frumoasă?

P.S : Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să afle și prietenii tăi despre el, printr-un simplu share ajunge mult mai ușor la ei.