Ana-Maria Popescu

Te-ai întrebat vreodată cât de mult timp petreci gândindu-te la tot felul de lucruri?

Sau cât de multe dintre acestea contează cu adevărat?

De la faptul că ne gândim cu ce să ne îmbrăcăm azi, care uneori poate fi o adevărată bătaie de cap pentru unele dintre femei şi necesită ore în şir de alegere, până la gândurile legate de anumite achiziții, călătorii, oameni, decizii şi multe altele, toate fac parte din viața noastră şi par să ne însoțească mereu.

Fiecare moment este reprezentat de anumite gânduri. Unele pot fi mărunte, altele mai importante, altele sunt inutile, dar totuşi se află în mintea noastră.

Ce faci atunci când ai prea multe gânduri?

Spui stop! Închizi ochii, inspiri adânc şi le laşi să zboare.

Ce faci mai departe?

Te bucuri mai mult! Asta faci!

Îți ştergi ochelarii şi înveți să priveşti în jur altfel. Uneori aburii provocați de prea multe gânduri ne împiedică să ne bucurăm cu adevărat de ceea ce ne face plăcere.

Există multe lucruri ce ne bucură.

Un zâmbet, ochii persoanei iubite, un răsărit, o îmbrățişare, o floare, o vizită acasă, o amintire, un moment de linişte, o melodie, o plimbare şi multe alte lucruri pe care uneori nu le conştientizăm deoarece suntem mult prea pierduți în gândurile ce nu ne dau pace.

Poate ar trebui sa le dăm noi pace şi să ne bucurăm mai mult atunci când avem ocazia.

Să învățăm să privim lucrurile mărunte diferit, chiar dacă acestea fac parte din rutina noastră zilnică.

Priveşte prin lentilele bucuriei şi nu lua toate lucrurile în serios. Puțin umor nu face decât să mai coloreze viața. Şi cine nu are nevoie de culori atunci când îşi pictează propriul tablou?

Bucură-te şi râzi cu gura până la urechi chiar dacă ceilalți se uită diferit la tine. Nu ai nevoie de permisiunea lor pentru a-ți trăi propria fericire aşa cum simți şi nici nu trebuie să te simți stânjenit.

Oamenii ce ştiu să se bucure sunt oameni frumoşi. Şi ştii de ce? Pentru că au înțeles că fericirea lor nu trebuie să fie condiționată de ceilalți.

Zâmbeşte dacă asta simți.

Cântă, dansează sau pur şi simplu oferă-ți momente ce îți fac inima să vibreze.

În goana noastră nebună după lucruri uităm de fapt că acelea ne oferă doar o bucurie superficială. Ne pierdem tandrețea, atenția şi iubirea față de ceilalți.

Dar tu?

,,Bucură-te de lucrurile mici, pentru că într-o zi, privind înapoi, ai putea să îţi dai seama că erau lucruri mari.”