Iubeste - Cuplu

Ce sărbătorim?

Ziua îndrăgostiților.

Cine a spus că oamenii îndrăgostiți au nevoie de aşa ceva?

Fiecare zi e a lor. La fel cum nici dragostea nu are nevoie de o zi specială. Atunci când eşti în relația potrivită, fiecare zi e una a îndrăgostiților.

Dar noi trăim după datele marcate în calendar, nu după cum simțim. Şi tocmai asta e problema. Uităm să facem ca fiecare zi să fie una specială.

Ne consumăm iubirile în online şi uităm să ne mai privim în suflet. Ne uităm mai mult în camerele aparatelor de fotografiat şi mai puțin în ochii persoanei iubite. Zâmbim pentru poze şi în realitate ne lăsăm acoperiți de măşti inutile.

Fie că avem o relație sau că suntem doar îndrăgostiți, nu ar trebui să ne iubim doar în weekend-uri. În vacanțe, de Dragobete, Valentine’s Day şi uneori şi de Crăciun.

Oamenii care se iubesc nu au nevoie să-și demonstreze asta de câteva ori pe an. Oamenii ce se iubesc se privesc la fel în fiecare zi. Când zâmbetul ei ajunge să îi lumineze privirea atunci când el îl zăreşte. Când palmele lui mângâie chipul adormit al femeii de lângă şi când buzele celor doi se unesc într-un dans ştiut doar de sufletele lor pline. Pline unul de altul…

Oamenii care se iubesc știu să prețuiască fiecare moment împreună, indiferent că se află în pijamale, bucătărie, pe malul mării, în vârf de deal, blocați în trafic, într-un restaurant sau la coadă într-un magazin.

Mai știu și că nu au nevoie de o zi specială în care să-și facă declarații de dragoste și în care să încerce să cuprindă toată iubirea pe care nu au dăruit-o sau mărturisit-o un an întreg. Știu că nu e nevoie să fie zilnic 14 Februarie ca să audă un… te iubesc.

Știu că cele mai frumoase momente în doi nu sunt cele planificate de alții. Pentru că dragostea nu se planifică. Ea se trăiește. Cele mai frumoase momente în doi sunt atunci când ei devin unul. Și dimineața când tu ești cu părul ciufulit și el cu ochii mici de la prea puțin somn, dar de la prea mult bine…bine în doi. Și seara când trupurile voastre se pierd în lumina difuză, dar și în plină zi când mergeți unul lângă altul pe stradă cu mâinile împreunate şi sufletele unite.

Și atunci când privirile vi se întâlnesc și nu e nevoie de cuvinte care să umple spațiul dintre voi. Dar și atunci când sunteți departe unul de altul, dar gândul vă e mereu în același loc. Și niciun om îndrăgostit nu va fi rușinat să își arate iubirea.

Pentru că iubirea nu apare și dispare, precum un curcubeu după o ploaie de vară. Ori e și o simți în fiecare îmbrățișare, în fiecare îmi e dor, ai grijă de tine sau îmi lipsești. Ori nu a existat niciodată cu adevărat.

Pentru că oamenii care se iubesc…sunt în primul rând fericiți. Și cine nu a observat fericirea în ochii unui om îndrăgostit, înseamnă că de fapt nu fericirea lipsea, ci dragostea.

Un te iubesc se poate regăsi în multe şi cei ce se iubesc, nu se tem. Pentru că nu se știu vinovați de păcatul de a simți. Ei nu se simt ridicoli. Nu își imaginează vreun moment că ceea ce simt ar putea să stârnească râsul. Pentru că nimic din ceea ce simt nu-i rău ori urât. Ei găsesc mereu bucuria în momentele în doi şi se regăsesc mereu mai aproape unul de altul, chiar dacă sunt departe.

Fiecare iubire e o poveste. Scrie-o așa cum simți și nu aștepta ziua perfectă pentru a o face să conteze.

Iubeşte sincer, iubeşte curat.

Ah… şi nu uita. Iubeşte ieri, azi şi mâine.

Sursă Foto: Pinterest