numai-fapte-bune-ana-maria-popescu

Se apropie perioada Crăciunului, momentul în care tindem să fim mai puţin atenţi la nevoile personale şi mult mai atenţi la nevoile celor din jurul nostru. Nu ştiu dacă e bine sau nu, însă mi-aş dori să facem mai multe fapte bune şi într-o zi obişnuită de marţi sau joi. Că e soare, că plouă, că suntem obosiţi sau relaxaţi. Atunci când ne aflăm în metrou, pe stradă, la piaţă sau când simţim că putem ajuta.

Avem nevoie de povești prin care să dăm binele mai departe.

Îmi amintesc și acum cu câtă nerăbdare așteptam perioada sărbătorilor, căci mereu primeam plăsuțe cu bunătăți de la școală, de la tata de la muncă și de la serbarea de Crăciun. Ciocolată, portocale, eugenii, orice se afla acolo era mai mult decât bine-venit. Deși ai mei au avut totuși posibilități și nu eram private de dulciuri, mâncam bunătățile primite pe rând parcă să prelungesc starea de fericire a ,,cadoului”.

Cu acelaşi sentiment din copilărie în gând, vreau să îţi povestesc despre evenimentul Numai fapte bune şi chiar mai mult de atât, să te invit să participi la el. De ce? Pentru că lucrurile care pentru noi pot părea simple, pentru alții înseamnă foarte mult. Îți spun asta și pentru că anul trecut am avut ocazia să mă implic și am avut un sentiment aparte când am văzut cât de multe cutii au fost aduse și pregătite să ofere mici bucurii copiilor. 

Despre ce este vorba, mai exact?

Numai fapte bune este un proiect caritabil, educativ și mai mult de atât, menit să aducă bucurie în sufletele unor copii mai puţin norocoşi. De câţiva ani, echipa Sfera Timișoarei derulează o campanie prin care pregăteşte cadouri pentru copiii defavorizați din centre și grădinițe din zona rurală.

Îţi doreşti să contribui şi tu la fericirea unui copil?

M-aş bucura tare mult să te alături spiriduşilor Moşului. Ştiu că nu o să schimbăm lumea, dar cred că putem să aducem măcar o mică schimbare în noi şi să facem o bucurie celor din jurul nostru.

Care este reţeta faptelor bune?

1. Se ia o cutie goală de pantofi

2. Se umple cutia cu 3 tipuri de articole precum: jucării, dulciuri sigilate și neperisabile, periuță și pastă de dinți, carte, fular, prosopel etc.

3. Se împachetează cutia în hârtie de cadou

4. Se leagă cutia cu o panglică

5. Se presărează un gram de bunătate şi se lasă un mesaj destinatarului

6. Se duce cutia la Tucano Coffee (Timișoara, str. Emanoil Ungureanu 2), Tucano Coffee (Timișoara, Iulius Mall) sau la TermalUM SPA Timisoara până în 12 DECEMBRIE, între orele 10:00 – 22:00.

Ţine cont şi de faptul că dacă dorești să te implici în campania Numai fapte bune:

˃˃˃ lucrurile trebuie să fie în stare bună, pentru copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 16 ani.

˃˃˃ dacă ai pregătit un cadou specific, trebuie să notezi pe un bileţel cui îi este destinat (vârsta şi sexul).

Uneori, lucrurile care nouă ni se par mărunte, pot însemna mult pentru alţii. Dacă ai ajuns aici, îţi lansez provocarea de a participa la #FapteBune2019

Scrie-mi, întreabă-mă, hai să aducem zâmbete împreună!

Şi nu uita că Sharing Is Caring! Dacă consideri că acest articol ţi-a fost util, împărtăşeşte-l şi prietenilor tăi. Cu cât mai multe cadouri, cu atât mai multe zâmbete.