evenimente-social-media-2020-ana-maria-popescu

Nu știu alții cum sunt, dar eu mă încarc mereu cu o energie aparte de fiecare dată când particip la evenimente care au legătură cu social media. Mă bucur să descopăr oameni pasionați, să-i ascult, să împărtășesc informații și nu de puține ori, simt că după aceste momente, m-aș putea apuca într-un final de proiectele pe care le gândesc de foarte mult timp. Din lipsă de ,,energie” sau ambiție, mai bine spus, amân destul de multe lucruri pentru care la început am un entuziasm enorm.

Ei bine, deoarece petrec foarte mult timp, să spunem, ,,conectată”, apreciez din ce în ce mai mult întâlnirile offline ale oamenilor din online. Desigur, nu toate evenimentele te învăță cum să fii mai bun în social media, marketing, PR, advertising sau oricare alt domeniu conex, ci te ajută să îți pui întrebările potrivite pentru a evolua și a acționa în direcția dorită.

Nu obișnuiesc să promovez foarte des pe blog evenimentele de social media la care particip, însă descopăr în jurul meu persoane care îmi spun că și-ar fi dorit să participe, dar nu au reușit să ajungă pentru că le-au descoperit prea târziu. Uneori mi se întâmplă și mie asta și tocmai de accea am grijă încă de la începutul anului să-mi trec în calendar evenimentele care mă interesează. Nu ajung la toate, evident. Ba chiar ajung la destul de puține, dacă e să fiu sinceră. Unele mă interesează mai mult, altele mai puțin, dar asta e modalitatea prin care măcar știu de ele și mă pot organiza mai bine.

Pentru că am făcut deja un scurt research pentru mine, m-am gândit că poate îți folosesc și ție aceste informații. Astfel, nu doar că te asiguri că descoperi evenimentele ce te interesează, ci te poți organiza mult mai bine în cazul în care chiar îți dorești să participi.

Evenimente Social Media 2020 în România:

 • PR Forum: 27 februarie 2020, București – aduce cele mai noi tendințe și perspective în comunicare.
 • Social Media Summit: 5 martie 2020, București – prezintă strategiile eficiente de promovare în rețelele sociale și tendințele pentru 2020.
 • Digital Marketing Forum: 26 – 27 martie 2020,  București  martie 2021 – reunește speakeri naționali și internaționali și prezintă tendințele relevante în marketing și comunicare.
 • Content Creators Conference: 8 aprilie 2020, București – despre puterea conținutului relevant pentru un brand, tendințele în storytelling și includerea canalelor de Instagram și Youtube în strategia de marketing.
 • Digital Days: mai 2020, Oradea – singura conferință dedicată exclusiv marketingului digital din vestul României.
 • Conferința PRbeta 10 – Educație în comunicare: 14 mai 2020 13 mai 2021, Timișoara – reunește specialiști în comunicare din diverse domenii și prezintă importanța comunicării eficiente.
 • Best Marketing: 27 mai 2020, București 19 mai | LIVE pe pagina de Facebook Biz –  prezintă strategii și metode vizionare de a ajunge la consumator, acoperind subiecte diverse de la tehnologie, media, digital și advertising.
 • Linked Culture 2020 – Management și Marketing cultural19 martie, Timișoara  21 – 22 mai | ONLINE pe pagina de Facebook BMagency – o conferință despre mobilitate și importanța culturii în momente critice.
 • Cluj Business Days: 24 – 25 Iunie 2020
 • Social Media Summer Camp: 25 – 28 iunie 2020 23 – 26 iulie, Brașov – construirea campaniilor de succes și măsurarea corectă a rezultatelor.
 • VisualFest: 8 iulie 2020, București – conferință dedicată creatorilor de conținut vizual din România.
 • Digital Divas: 12 mai 2020 26 august 2020, București – întâlnirea creatorilor de conținut din online.
 • Influencer Marketing Conference: 18 septembrie 2020, București – Influencer Marketing-ul ca strategie de comunicare și promovare a brand-ului.
 • Best Marketing Cluj: 23 septembrie 2020, Cluj-Napoca – evenimentul care pune în perspectivă tendințele și identifică problemele cu care se confruntă industria.
 • Brand Minds: 4 mai 2020 25 septembrie 2020, București – evenimentul business al anului în Europa Centrală și de Est ce își propune să ofere informație, oportunități și strategie în business.
 • Webstock: 9 octombrie 2020, București – cel mai mare eveniment de social media din Romania, care aduce în prim-plan ultimele tendințe din domeniu.
 • Business Focus Timișoara: 22 Octombrie 2020
 • How to Web: 28-29 octombrie 2020, București – metode de startup și tactici în construirea unor tehnologii și produse digitale mai eficiente.
 • București Business Days: 9-10 Decembrie 2020 

Sper că îți sunt folositoare aceste informații și te poți organiza din timp pentru a ajunge la evenimentul dorit. Printre evenimentele la care am participat în trecut se află și Webstock, Conferințele PRbeta, November Notes in Social Media, Tabăra de marketing Kiwi și îmi doresc ca pe viitor să ajung la cât mai mult din cele prezentate mai sus.

Dacă dorești să descoperi și alte evenimente social media, poți consulta paginile celor de la Evensys și Revista Biz. Aceștia sunt printre cei care și-au propus să adune comunitatea pasionaților de online prin cât mai multe evenimente. Iar dacă ești din Timișoara, te invit la PRbeta Talks, întâlnirea lunară a oamenilor pasionați de marketing și PR.

Așa cum spunea și John Maxwelltoți comunicăm, dar puțini stabilim și relații.  Sper să ne vedem la cât mai multe evenimente social media, cu oameni pasionați de comunicare, creativi și deschiși pentru a învăța mereu ceva nou. Timpul pe care îl vei petrece offline alături de oameni cu experiență în acest domeniu, își va pune amprenta pe modul în care vei vedea lumea online de acum înainte.

!!! UPDATE IMPORTANT: Planificarea acestor evenimente a suferit modificări din cauza situației de urgență instaurată de COVID-19. Unele dintre informațiile de mai sus sunt actualizate deja, altele urmează să fie în funcție de schimbările luate în această perioadă.

Credit foto: Daria Shevtsova