Locuri de unde poți vedea Praga de la înălțime - Ana-Maria Popescu

Nu știu cum sunteți voi atunci când vă pregătiți de o nouă călătorie, dar eu mai mereu am un entuziasm de copil. Mi-am dorit de foarte mult timp să vizitez Praga și cred că a fost orașul pentru care m-am pregătit cel mai mult pentru că am căutat, am citit și am programat zilele petrecute acolo astfel încât să ne putem bucura din plin de acest oraș colorat.

Despre pasiunea mea de a vedea orașele de la înălțime am mai povestit pe blog în călătoria mea la Londra și o spun de fiecare dată când am ocazia. Cred că primul lucru pe care îl fac înainte să vizitez un oraș este să mă interesez, pe lângă ce aș putea vizita, de locurile de unde pot să văd orașul respectiv de la înălțime.

Deși îmi place să descopăr povestea unui oraș la pas, plimbându-mă printre străduțe, încercând mâncăruri tradiţionale, experimentând tradiţii specifice, am un sentiment aparte atunci când pot să-l admir de la înălţime. Am căutat și pentru Praga locurile din care se poate surprinde frumusețea acestui oraș plin de istorie și culoare și m-am asigurat că se află pe lista de obiective.

Unele dintre ele permit accesul liber, pentru altele trebuie să plătești o taxă. Deși unele îți testează abilitățile fizice și au scări, altele beneficiază de lift. Un lucru e cert, fiecare dintre ele îți oferă priveliști cu adevărat surprinzătoare, deci poți alege varianta cea mai bună pentru tine.

Deci, de unde poţi admira Praga de la înălţime?

1. Turnul Vechii Primării / Ceasul Astronomic Turnul masiv al vechii primării, de aproape 70 de metri înălţime, oferă vederi minunate asupra Centrului Vechi din Praga. Din punctul meu de vedere, aceasta este una dintre cele mai frumoase privelişti prin care poţi surprinde istoria oraşului. De asemenea, pe zidul sudic al primăriei este situat Ceasul Astronomic, care reprezintă una din marile atracții pentru care este renumită Praga. Ceasul Astronomic oferă un spectacol mecanic fascinant pentru că nu indică doar ora, ci și ziua din săptămână, luna și anul.

2.Turnul Astronomic / Biblioteca Klementinum –  în apropiere de Podul Carol se află Complexul Klementinum, care face parte din al doilea cel mai mare complex de clădiri din oraș după Castelul Praga. În cadrul acestui complex se gaseşte Turnul Astronomic, înalt de 68 de metri, care îţi oferă posibilitatea de a te bucura de o privelişte de 360 de grade a centrului istoric al oraşului Praga. Tot aici, se află şi Biblioteca Klementinum care m-a fermecat atât prin design, dar şi prin faptul că are o colecție de aproximativ 20.000 de cărți, fiind considerată una dintre cele mai impresionante biblioteci din întreaga lume.

3. Turnul de Observație Petrin / Dealul Petrin – Turnul de Observație Petrin este un turn de oțel, care imită foarte bine Turnul Eiffel. Acesta are 63,5 metri înălțime și se află pe culmea dealului Petrin. Drumul până în vârf este format din trepte dispuse în spirală, în exteriorul turnului, iar cu fiecare treaptă urcată vei avea impresia că lumea de jos devine tot mai mică. Din vârful turnului te poți bucura de o priveliște cu adevărat frumoasă, mai ales dacă surprinzi momentul când soarele apune peste oraș.

4. Turnurile Podului Carol (The Lesser Town Bridge Tower și Old Town Bridge Tower) – atunci când spui Praga, te gândeşti imediat la podurile sale pedestre care traversează Vlatva. Podul Carol are două turnuri din care poţi observa atât Castelul din Praga, cât şi Centrul Vechi al oraşului. Acest pod face legătura dintre cele două puncte turistice importante din Praga şi priveliştea oferită e deosebită atât pe timp de zi, cât şi pe înserate.

5. Castelul din Praga – după cum spuneam mai sus, acesta este una dintre atracţiile principale pe care trebuie să le vezi dacă ajungi în Praga. Castelul din Praga este, de fapt, un complex de clădiri aflat pe malul stâng al râului Vltava. Acesta include atât castelul propriu-zisCatedrala Sfântul Vitus, Golden Lane, Palatul RosenbergMănăstirea Sfântul George, dar şi grădinile castelului unde îţi poţi dedica puţin timp să te bucuri de panorama oferită asupra oraşului.

Praga e un oraș care m-a cucerit la fiecare pas şi îmi doresc să-l revăd şi în timpul verii, căci fiecare clădire spre care îmi îndreptam privirea mă purta parcă printr-o poveste. 

Dacă ai vizitat deja Praga sau îţi doreşti să faci asta, de abia aştept să-mi spui ce părere ai tu despre acest oraş în comentariile de mai jos.

P.S: Sper că ți-a fost util acest articol și dacă cunoști și alți oameni dornici să descopere lumea, nu uita să împărtășești și cu ei aceste informații!