Verde pentru Biciclete

Weekend-ul trecut a fost despre zâmbete, oameni și comunitate. Despre biciclete, respect și un scop comun. Verde pentru Biciclete a aniversat 10 ani de când și-a propus să promoveze în Timișoara un mod plăcut și ecologic de deplasare. De când a început să schimbe mentalități și de când participanții la trafic au învățat să se respecte mai mult.

Cei 10 ani de VpB au fost sărbătoriți prin Pedalarea de primăvară, dar și o serie de evenimente conexe. Am râs, am cântat, am zâmbit mult și poate cel mai important, am pedalat 10 km împreună cu alte sute de oameni.

10 ani de Verde pentru Biciclete

M-am bucurat să văd atât de mulți oameni implicați. Copilași entuziasmați și pregătiți să pedaleze cot la cot cu cei mai mari. Oameni în vârstă bucuroși să dea un exemplu celor mici. Părinți care au venit pregătiți să pedaleze, nu doar pentru ei, dar și pentru copiii care stăteau cuminți în ataș cu gândul că peste 1 an sau 2 vor putea lua și ei parte cu adevărat la eveniment.

Am stat de vorbă cu sora mea și mi-am amintit de prima mea pedalare sau mai bine spus, doar o încercare de pedalare. De prima mea bicicletă mov cu argintiu. De fiecare dată când încercam să pedalez mai mult de câțiva metri și mereu ajungeam să lovesc corcodușul care mai este și astăzi în curtea casei. Înflorește la fel de frumos în fiecare primăvară și îmi amintește mereu de copilărie. Ce îmi mai aduce aminte de acele momente? Fiecare urmă de pe genunchi care stă acolo ca o dovadă a primelor mele pedalări. A bandajelor pe care le-am purtat cu mândrie și a fiecărei încercări de a parcurge o distanță cât mai mare în fiecare zi.

Ce am învățat din asta? Să nu renunț! Să continui să progresez și să mă autoeduc. Cred că despre asta este și Verde pentru Biciclete. Un proiect care își propune prin fiecare eveniment organizat să fie cât mai aproape de comunitate, să educe și să informeze. Să aducă îmbunătățiri și să încerce să ofere un loc cât mai sigur pentru bicicliști.

Tu ce faci? Ți-ai pregătit bicicleta? Pentru că afară e primăvară în toată regula și în curând va avea loc Pedalarea Timfloralis, eveniment organizat în cadrul Festivalului Timfloralis  în colaborare cu Verde pentru Biciclete.