Audrey Hepburn

Mereu am considerat-o pe Audrey Hepburn ca fiind un reper atât pentru cinematografia mondială, cât și un reper în materie de stil vestimentar. Nu îmi spune că nu îți mai amintești de ea din celebrul film ,,Breakfast at Tiffany’s” (Mic dejun la Tiffany)?

Audrey Hepburn este considerată și în prezent una dintre cele mai frumoase femei din toate timpurile, dar și un model de frumusețe și eleganță. Un model pe care, cred eu, am avea nevoie să îl întâlnim mai des și în zilele noastre.

Audrey Hepburn

Audrey Hepburn – wikipedia.org

Pentru că anul acesta s-a împlinit un sfert de secol de la dispariția legendarei Audrey Hepburn, îți propun să luăm în considerare câteva dintre lecțiile de viață după care aceasta a trăit și pe care a încercat să le transmită de-a lungul timpului.

1. „Iubesc oamenii care mă fac să râd. Asta îmi place cel mai mult să fac. Să râd! Râsul vindecă o mulțime de boli. Râsul este probabil cel mai important lucru pe care îl are o persoană.”

2. ,,Am hotărât foarte de tânără să-mi accept viața necondiționat. Nu m-am așteptat la nimic special de la ea și totuși am reușit să fac mai multe decât am sperat vreodată. De cele mai multe ori mi s-au întâmplat lucruri fără să le caut.”

3. ,,Machiajul te ajuta să fii frumoasă la exterior, însă nu te ajută dacă ești urată la interior. Poate doar dacă mănânci machiajul.”

4. ,,Alege o zi. Bucură-te de ea din plin. Așa cum vine ea… Așa cum vin oamenii…Cred că trecutul m-a învățat să apreciez prezentul și nu vreau să pierd nicio zi din el, îngrijorându-mă despre viitor.”

5. ,,Amintește-ți că întotdeauna îți poți da și singur o mână de ajutor. Pe măsură ce îmbătrânești, amintește-ți că ai două mâini. Prima este ca să te ajuți pe tine, a doua este ca să-i ajuți pe alții.”

Nu cred că am ales aceste lecții întâmplător, ci pentru că mă regăsesc în spusele ei.  Îmi plac oamenii care lasă ceva în urma lor și care mă inspiră, dar mai mult de atât, îmi plac poveștile lor. Cred că modelele pe care le alegem în viață pentru a le urma sau care ne inspiră și ne ajută să ne cunoaștem, au un rol foarte important în formarea noastră. Are Dunia o vorbă: ,,Spune-mi pe cine admiri ca să deduc cum o să devii.”