Livrez Dragoste

E ora 5.30… mă trezesc şi opresc alarma după aproape 5 ore de somn. Nu m-am obişnuit încă să adorm devreme şi de fiecare dată când îmi propun să fiu în pat înainte de miezul nopții, parcă adorm şi mai târziu…

Mă uit pe geam să verific vremea ca să ştiu cum mă îmbrac astăzi. Mai ştiu şi că o să fie o zi lungă, însă am grijă să îmi încarc bateriile de la primele ore ale dimineții. La ora asta nici tramvaiele nu merg. Sun după un taxi şi mă duc eu la depou. Pe principiul, dacă ele nu circulă aşa de dimineață, mă duc eu până la ele.

De ce? Pentru că azi livrez dragoste și zâmbete.

Da, da, dragoste. Împreună cu Cristina, Doris și Teo ne-am propus să aducem zâmbete pe chipurile oamenilor din Timișoara. De Livrez Dragoste am aflat prima oară la Webstock când am fost tare încântată de scrisoarea lor și nu mă gândeam că o să ajungem să ne cunoaştem vreodată. Daaar… cum eu vorbesc despre oameni care mă inspiră prin poveştile lor, aşa am ajuns să aduc vorba de ei într-o discuție cu un prieten şi de aici am aflat de planurile lor pentru Timişoara. Puțin mai târziu am acceptat încântată propunerea de a mă alătura inițiativei.

Ce s-a întâmplat mai exact?

Livrez Dragoste și-a propus să ne învețe să spunem mai des ,,Mulțumesc!” celor care au rămas alături de noi și care, indiferent de vreme și de stare, au grijă să ne facă ziua mai frumoasă.

Uneori poate să fie vorba de cafeaua pe care celălalt ne-o pregătește în fiecare dimineață și noi credem că e normal și de datoria lui să facă asta. Însă, de cele mai multe ori, e vorba chiar despre lucrurile și gesturile acestea mici pe care nu le observăm și credem că ni se cuvin.

Povestea scrisorilor călătoare a fost dusă mai departe în trei orașe din România: Craiova, Timișoara și Oradea, și fiecare călător din mijloacele de transport s-a putut bucura de o scrisoare mărțișor de purtat în suflet, scrisoare însoțită de îndemnul de a mulțumi cuiva!

Mi-a făcut mare plăcere să văd zâmbetele oamenilor care au călătorit cu tramvaiul la primele ore ale dimineții și care, poate, au spus mai departe un simplu ,,Mulțumesc!”.

Tu cui ai spus astăzi ,,Mulțumesc!”?

Credit Foto: Teo