numai-fapte-bune-ana-maria-popescu

Mereu când se apropie perioada Crăciunului, tindem să fim mai puţin atenţi la nevoile personale şi mult mai atenţi la nevoile celor din jurul nostru. Nu ştiu dacă e bine sau nu, însă mi-aş dori să facem mai multe fapte bune şi într-o zi obişnuită de marţi sau joi. Că e soare, că plouă, că suntem obosiţi sau relaxaţi. Atunci când ne aflăm în metrou, pe stradă, la piaţă sau când simţim că putem ajuta.

Avem nevoie de povești prin care să dăm binele mai departe.

Îmi amintesc și acum cu câtă nerăbdare așteptam perioada sărbătorilor, căci mereu primeam plăsuțe cu bunătăți de la școală, de la tata de la muncă și de la serbarea de Crăciun. Ciocolată, portocale, eugenii, orice se afla acolo era mai mult decât bine-venit. Deși ai mei au avut totuși posibilități și nu eram private de dulciuri, mâncam bunătățile primite pe rând parcă să prelungesc starea de fericire a ,,cadoului”. Bine… se mai întâmpla ca sora mea mai mare să mânânce într-o zi tot ce primea şi îşi băga nasul în plăsuţele mele cu pretextul: ,,Dacă tu nu le-ai mâncat, înseamnă că nu ţi-au plăcut”. Îţi dai seama, nu mă puteam supăra pe ea.

Cu acelaşi sentiment din copilărie în gând vreau să îţi povestesc despre evenimentul Numai fapte bune şi chiar mai mult de atât, să te invit să participi la el. 

Despre ce este vorba, mai exact?

Numai fapte bune este un proiect caritabil, educativ și mai mult de atât, menit să aducă bucurie în sufletele unor copii mai puţin norocoşi. De câţiva ani, echipa Sfera Timișoarei derulează în luna noiembrie o campanie prin care pregăteşte cadouri, pe care le livrează în decembrie copiilor defavorizați din centre și grădinițe din zona rurală.

Anul acesta şi-au propus să strângă 1000 de cadouri pentru copiii din Izvin, Bacova, Bazoș, Dudești, Valcani, Bulgăruși şi Periam.

Îţi doreşti să contribui şi tu la fericirea unui copil?

M-aş bucura tare mult să te alături spiriduşilor Moşului. Ştiu că nu o să schimbăm lumea, dar cred că putem să aducem măcar o mică schimbare în noi şi să facem o bucurie celor din jurul nostru.

Reţeta faptelor bune

1. Se ia o cutie goală de pantofi

2. Se umple cutia cu 3 tipuri de articole precum: jucării, dulciuri sigilate și neperisabile, periuță și pastă de dinți, carte, fular, prosopel etc.

3. Se împachetează cutia în hârtie de cadou

4. Se leagă cutia cu o panglică

5. Se presărează un gram de bunătate şi se lasă un mesaj destinatarului

6. Se duce cutia la AMBASADA, în perioada 6-7 DECEMBRIE, între orele 10:00 – 22:00

Ţine cont şi de faptul că:

˃˃˃ lucrurile trebuie să fie în stare bună, pentru copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 16 ani.

˃˃˃ dacă ai pregătit un cadou specific, trebuie să notezi pe un bileţel cui îi este destinat (vârsta şi sexul).

˃˃˃ pentru grupuri și companii care doresc să se alăture evenimentului, colectarea se poate face direct de la firmă. Trebuie doar să le daţi de ştire → sferatm@gmail.com sau tel: 0722.213.022.

Uneori, lucrurile care nouă ni se par mărunte, pot însemna mult pentru alţii. Dacă ai ajuns aici, îţi lansez provocarea de a participa la #FapteBune2018

Scrie-mi, întreabă-mă, hai să aducem zâmbete împreună!

Sper să ne vedem în număr cât mai mare în 6 – 7 DECEMBRIE la AMBASADA.

Şi nu uita că Sharing Is Caring! Dacă consideri că acest articol ţi-a fost util, împărtăşeşte-l şi prietenilor tăi. Cu cât mai multe cadouri, cu atât mai multe zâmbete.

P.S.: Poți să urmărești mai jos o mică parte din întâlnirea cu cei mici.

Răbdarea e un lucru dificil, mai ales când știi că trebuie sa vină Mos Crăciun! ????

Publicată de Sfera Timișoarei pe Sâmbătă, 15 decembrie 2018

Sursă video: Sfera Timișoarei

Credit Photo: RawPixel