Eu ce fac cu viața mea mai departe?

Cred că aceasta e întrebarea care ne răsună în minte fiecăruia dintre noi de cel puțin câteva ori în viață… mai exact atunci când încheiem o anumită etapă.

Îmi amintesc că acum 3 ani, când terminam liceul, știam ce îmi doresc să fac în continuare și ce facultate aș vrea să urmez, însă știu că nu mi-a fost deloc ușor să aleg având în vedere că majoritatea persoanelor din jurul meu îmi puneau aceeași întrebare : Ce faci tu cu comunicarea?

Trei ani mai târziu îmi dau seama că mă aflu în locul în care trebuie. Am descoperit că deși se spune că știm cu toții să comunicăm, prea puțini știm să stabilim relații. Nu am căutat niciodată argumente să mă conving de ceea ce fac, cum că într-o lume în care tehnologia ne acaparează din ce în ce mai mult e nevoie și de oameni ca noi, ci mi-am spus mereu că indiferent de ce cred alții,  orice aș face, dacă fac acel lucru cu pasiune și dedicare, nu am cum să nu reușesc în ceea ce îmi propun, fie că asta se va întâmpla mai devreme sau mai târziu.

Într-o lume în care avem atât de multe opțiuni, nu suntem neaparat mai privilegiați sau norocoși, ci mai nefericiți. 

De ce spun asta?

Pentru că atunci când se încheie o etapă din viața noastră suntem mereu puțin dezorientați. Ne dorim să continuăm și să mergem mai departe, însă nu știm sigur în ce direcție. Nimic greșit în asta. Tocmai pentru că există atât de multe opțiuni nu știm ce ne-ar face cu adevărat fericiți sau ce ar fi mai bine pentru noi. Alegem și de multe ori nu suntem convinși pentru că… mai sunt și alte opțiuni și asta ne pune mereu pe gânduri.

Dacă alegeam altceva? Oare cum ar fi fost? E bine ce fac?

Atunci când ai 21 de ani îți permiți să greșești. De fapt… cred că îți permiți să greșești la orice vârstă atunci când e vorba de viața ta și de alegerile pe care le faci. E singura cale prin care putem să cunoaștem, să experimentăm și să evoluăm.

Deci… permiteți-mi să greșesc! Indiferent de ceea ce am face în viață, cred cu tărie că trebuie să ne urmăm instinctele și visele. Nimeni nu a reușit pentru că a renunțat de fiecare dată când cineva nu a avut încredere în ceea ce face.

Oamenii vor știi întotdeauna ceea ce e mai bine pentru noi, ceea ce ar trebui să facem, în ce domeniu se câștigă mai bine, ce meserie e de viitor și poate cum ar trebui să arate viața noastră. Viața… e a fiecăruia dintre noi. Suntem responsabili pentru alegerile noastre și pentru modul în care aceasta decurge. Trebuie să învățăm să ne trăim propria viață și nu a altora. Visele părinților, familiei sau ale prietenilor sunt ale lor. Noi le avem pe ale noastre și e important să fim mulțumiți cu ceea ce facem.

Deci… eu ce fac cu viața mea?

O trăiesc!

Pentru că viața nu se termină sau începe atunci când trecem prin anumite etape. Viața e acolo tot timpul. Se întâmplă la fiecare pas și în fiecare clipă.

Mai jos găsiți o galerie care exprimă emoțiile unui proaspăt absolvent. Mulțumesc tuturor pentru acești ani frumoși, pentru lucrurile învățate și amintirile create împreună!

Finally graduated! Yuhuuu!