Dragă Moșule,

Îmi vreau Crăciunul înapoi!

Da. Ai auzit bine.

Ne chinuim să facem curățenie generală în toată casa de parcă s-ar schimba ceva în câteva zile, când noi nu suntem în stare să ne facem curățenie în propria viață.

Gătim de dimineața până seara și ne prinde Ajunul Crăciunului cu miros de sarmale în păr, când tot ce vrem e să stăm la căldură lângă cei dragi și să ne bucurăm de timpul petrecut împreună.

Ne pierdem timpul la cumpăraturi și cozi imense.

Ne urăm cu toții sărbători fericite, dar nici noi nu mai știm ce înseamnă cu adevărat acele sărbători sau dacă sunt într-adevăr fericite.

Crăciunul nu înseamnă doar orașe împodobite, nervi în trafic și o cursă nebună printre rafturile magazinelor.

Moșule…îmi vreau Crăciunul înapoi!

Știu… nu ți-am scris niciodată până acum. Nu ți-am scris nu pentru că nu am crezut în tine, ci pentru că ai știut mereu că nu îmi doream mai mult decât am avut, dar totuși uneori m-ai surprins plăcut. Și când nu ai apărut, nu m-am supărat. M-am gândit eu că alți copii aveau nevoie mai multă de tine și m-am bucurat pentru ei.

Dar Moșule… anul acesta îți scriu. Îți scriu pentru că vreau să simt că este Crăciun. Știu că mai sunt câteva zile, dar nici zăpada de care mă bucuram nespus când eram copil nu o mai regăsesc.

Nu vreau daruri. Vreau doar bucuria Crăciunului înapoi. Vreau diminețile de Ajun în care mă trezeam și mergeam înghețată de frig în Pițărăi. Îmi vreau bucuria cu care mă întorceam acasă și număram nucile, merele, portocalele și dulciurile primite.

Vreau să știi că îmi e dor să merg la colindat din casă în casă. Și nu cum se merge mai nou… așa cum era atunci. Atunci când eram mică. Când cântam aceleași colinde de zeci de ori, de fiecare dată cu aceeași bucurie. Nu îmi păsa că era frig sau întuneric. Iar când un om ne deschidea poarta, cântam și cu mai multă putere.

Moșule…eu  nu mai sunt același copil. Dar da, colind și acum în fiecare an și o fac cu drag. Am învățat să fac și eu cadouri și să fiu Moș pentru alții. Am învățat să mă bucur de momentele cu familia făra să mă pierd în cumparături inutile și cu orele în bucătărie. Am învățat să dăruiesc sau să ajut nu doar în prag de sărbători. Am învățat că această sărbătoare nu este despre mâncare sau cadouri.

Moșule… eu îmi vreau Crăciunul înapoi. Fă-ne un dar tuturor și învață-ne să nu ne pierdem cu trecerea anilor. Să nu uităm de ce sărbătorim Crăciunul și ce înseamnă el. Și dacă tot nu o să avem zăpadă, măcar să avem sufletele curate.

Credit Foto: Pinterest