idei-de-cadouri-pentru-cititori-ana-maria-popescu

Unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care un iubitor de cărți îl poate primi e clar… o carte! Dacă și ție îți place să citești, cred că știi deja că NU AI NICIODATĂ SUFICIENTE CĂRȚI.

Fiecare carte e o oportunitate nouă de a descoperi lumea într-un mod diferit. Daaar, cine spune că doar cărțile aduc zâmbete pe chipul unui cititor pasionat?

Pentru că îmi place foarte mult să citesc, dar și să fac cadouri, m-am gândit să realizez o listă cu idei de cadouri creative și inedite pentru a-i suprinde pe acei cititori pasionaţi din viața ta. Fie că e vorba de un cadou pentru o zi specială sau vrei să surprinzi o persoană dragă, sper să te inspire aceste idei. Câteva dintre lucrurile enumerate se află și pe lista mea de dorințe și sper, sper, sper să le achiziționez cât mai curând.

Am pus şi câteva link-uri unde pot fi găsite produsele prezentate mai jos, dar care îţi pot folosi şi pe post de inspiraţie. Deci, te invit să descoperim cele 10 + idei de cadouri pentru cititori:

1. Jurnal personalizat

Majoritatea cititorilor au tendiţa să-şi noteze fragmente sau idei preferate din cartea pe care o citesc. Personal, fac asta destul de des. Îmi pun stickere colorate, îmi iau mereu notițe și îmi e mult mai uşor să mă uit peste ele atunci când acestea se află în același loc. Unde mai pui că dacă vine cu un mesaj drăguţ, îmi e mai mare dragul să-l iau cu mine. Te poţi inspira de la Anne Creează sau de aici și aici.

agendă-personalizată-idei-de-cadouri-pentru-cititori

Sursă foto: Nietjuh

2. Tote bag

Port mereu o carte cu mine. Ideea e că de multe ori nu am suficient loc în geantă pentru a căra cu mine una sau două cărți și chiar mă enervează lucrul acesta. De aceea cred că un tote bag (găseşti diverse modele aici şi aici), care să aibă un mesaj personalizat, ar fi perfect și m-ar scuti de alte băgăjele sau plăsuţe în plus. Nu de alta, dar sunt cam aiurită (nu îmi e ruşine să recunosc şi chiar am scris despre asta aici) şi mi se mai întâmplă să las unele lucruri unde nu ar trebui şi chiar să nu le mai găsesc după aceea. Plus că ar fi o variantă destul de draguţă de a căra cărţile şi nu doar atât.

tote-bag-pentru-cititori

Sursă Foto: homadestudio.com

3. Semne de carte personalizate

Majoritatea cărţilor vin cu semne de carte, dar parcă tot cele personalizate sunt mai drăguţe. În ceea ce le priveşte, variantele semnelor de carte sunt destul de diversificate. De la semne de carte din lemn,  metal,  personalizate cu mesaje drăguţe până chiar la semne de carte brodate (te poţi inspira de aici sau aici). Important este să cunoşti persoana respectivă şi să dai frâu liber creativităţii. Cine ştie? Poate realizezi chiar tu unul.

4. Suport lateral de cărți

Pentru cititorii pasionaţi, cărţile nu sunt niciodată destule. Mereu avem tendinţa să cumpărăm din ce în ce mai multe. De aceea, un suport de cărţi este perfect pentru a susţine cărţile de pe un raft, care au mereu tendinţa să cadă, sau chiar să fie folosit pe birou pentru a păstra ultimele cărţi cumpărate care de abia aşteaptă să fie citite.

5. Ceai ,,literar” și cană personalizată

Ce merge perfect lângă o carte bună? O cană de cafea sau ceai. Ei bine, cei de la Novel Teas au o colecţie întreagă de ceaiuri cu inscripţii şi citate din diverse cărţi clasice. Îl faci cadou alături de o cană cu un mesaj personalizat (idei de căni aici şi aici) şi sigur o să aduci un zâmbet pe faţa celui care va primi cadoul.

cană-personalizată-pentru-cititori

Sursă Foto: esty.com

6. Geantă în formă de carte

Aproape orice femeie o să-ţi spună la un moment dat că nu are suficiente genţi sau perechi de pantofi. Chiar cred că geanta în formă de carte (te mai poţi inspira şi de aici) e o idee bună pentru a o dărui unei iubitoare de cărţi. De asemenea, chiar şi genţile / rucsăcelele cu un buzunar transparent special pentru cărţi sunt o idee tare interesantă. Acestea pot fi găsite în România la Bookletta.

geantă pentru cărți

(BOOKLETTA MINI BLACK/BEIGE – bookletta.com)

7. Husă de carte rezistentă la apă

Pentru cei care citesc oriunde, chiar şi în apropierea apei, e o adevărată provocare să îşi păstreze cărţile în siguranţă. De aceea, cred că husele rezistente la apă sunt o idee genială pentru a scăpa de teama că o carte se poate uda şi astfel deteriora. Pot fi găsite în diverse variante aici şi aici.

8. Lampă în formă de carte

Cred că ştii cum e atunci când vrei să citeşti seara, dar nu vrei să foloseşti lumina becului pentru că e prea puternică. Lampa în formă de carte e o soluţie ideală pentru a citi chiar şi la ore târzii. Sigur va fi un cadou inedit pentru un cititor înrăit. Eu o am deja pe wishlist şi sper să o achiziţionez curând.

9. Colier personalizat pentru cititori

Ce-i drept, aceste cadouri se potrivesc mai mult femeilor, însă cred că există şi brelocuri personalizate cu cărţi care pot fi dăruite bărbaţilor. Acest gen de cadou e o dovadă directă că persoana respectivă iubeşte cărţile, dar şi un accesoriu drăguţ. Am găsit multe coliere interesante de acest gen aici şi aici.

10. Semn de ,,Nu deranjaţi! Citesc!”

Perfect pentru acei cititori pasionaţi care vor să-şi petreacă weekend-ul în pijamale, însoţiţi de o carte bună şi o cană de ceai sau cafea. În acest fel îi anunţă pe ceilalţi că nu-şi doresc să fie întrerupţi din ceea ce fac. Acest semn poate fi realizat cu uşurinţă şi personalizat pentru persoana care îl va primi. Te poţi inspira sau cumpăra de aici și aici.

Pe lângă acestea ar mai putea fi incluse tricourile literare cu mesaje amuzante sau personalizate, lumânările parfumateceasurile de perete pentru cititorişosete cu mesaje precum: ,,Shh. I’m reading!” sau chiar o tabletă Kindle. Evident că mai sunt multe alte idei de cadouri pentru cititori, dar cred că trebuie să iei în considerare şi personalitatea persoanei respective.

Sper că ţi-am oferit câteva idei care să-ţi fie de folos atunci când alegi cadoul potrivit pentru un cititor înrăit.

Tu ce alte idei de cadouri creative mai ai? Îţi aştept răspunsul în comentarii.

Sursă Foto: etsy.com