Complex Egreta-Obiective-turistice-clisura-dunarii-Ana-Maria-Popescu

Te-ai gândit vreodată că poți să dormi legănat de valurile blânde ale Dunării și să te trezești mângâiat de razele soarelui chiar din propria căsuță plutitoare? La asta se mai adaugă și zgomotul pescărușilor care își încep dimineața cu mult înaintea ta… Ei bine, de acum poți face toate acestea în Complex Egreta.

Pentru mine, fiecare vizită la Dunăre înseamnă o călătorie în timp.

Îmi amintesc și acum cum mergeam cu trenul la mare în copilărie. Era o noapte caldă de vară, un tren care mă legăna din toate părțile și un drum care mi se părea infinit de lung. Copil fiind, atunci când nu alergam pe culoar, adormeam cu gândul că atunci când mă trezesc voi alerga prin valurile mării. Știu că era întuneric și că eram tare supărată că tata ne-a trezit brusc și ne-a îndemnat să privim pe geam. Atât eu, cât și sora mea, ne-am frecat la ochi și ne-am lipit fețele de geamul compartimentului. Lumina lunii se reflecta în apă și ne-a lăsat să ne bucurăm câteva secunde de o priveliște aparte. Acela a fost momentul când am văzut pentru prima dată Dunărea…

Nu mă gândeam atunci că o să-i fiu recunoscătoare tatei pentru momentul acela și că peste ani și ani o să am ocazia să văd Dunărea atât de des. Chiar dacă destinația e aceeași, îmi place să aleg mai mereu o locație diferită de cazare.

De data aceasta am ales să petrecem câteva zile pe Clisura Dunării în Complex Egreta.

Denumit și „primul sat plutitor din Europa”Complexul Egreta este și prima stațiune lacustră din România. Situat în Berzasca, complexul este compus din 15 căsuțe suspendate pe apă și te face să te simți nu doar mai aproape de natură, ci te îmbie parcă să profiți de fiecare moment petrecut cu Dunărea în față și zgomotul pescărușilor. De asemenea, te face să te gândești și la renumitele bungalouri din Maldive sau Bora Bora.

Ce trebuie să știi dacă dorești să petreci câteva zile la Dunăre în Complex Egreta?

1. Închirierea unei căsuțe lacustre costă între 300 – 350 lei/noapte cu mic dejun inclus (prețul variază în funcție de sezon).

2. Recepția se face începând cu ora 15.00.

3. Fiecare căsuță suspendată deasupra Dunării este dotată cu climă, baie proprie, living, un dormitor la etaj, televizor, wifi, frigider, o terasă mare de 16 mp prevăzută cu o copertină pentru soare și două șezlonguri. De asemenea, complexul mai beneficiază de o parcare proprie și o terasă destul de mare unde poți lua masa.

* Există tot felul de recenzii pe internet în legătură cu unele dintre condițiile de cazare. La început ne-am speriat și noi pentru că la duș nu venea apă caldă deloc, însă după ce am lăsat cel puțin 5 minute apa să curgă, a fost totul în regulă.

4. În ceea ce privește personalul, acesta este destul de restrâns. Chiar și așa, doamnele care se ocupă de recepție, cazare, masă și toate cele, ne-au făcut șederea mai plăcută. De fiecare dată când am avut nevoie de ceva au fost foarte drăguțe și cu zâmbetul pe buze.

5. Se poate pescui chiar de pe terasa căsuței suspendate. De asemenea,se pot închiria undițe de pescuit chiar și de la recepție.

6. Deși există o terasă, bucătăria pare să fie încă în construcții. Cu toate acestea se poate lua chiar și masa de prânz sau cina, însă meniul nu este foarte diversificat. Pe de altă parte, la doar câțiva km găsești și alte pensiuni/restaurante unde te poți bucura de o masă mai copioasă.

Pentru mai multe detalii despre rezervări, te îndrum să accesezi site-ul lor oficial

Ce poți face în complex?

Zona este destul de liniștită și tocmai din această cauză este perfectă pentru relaxare. Fie că alegi să pescuiești, să citești sau să te bucuri de soare chiar de pe propria terasă, timpul trece destul de repede. De asemenea, Clisura Dunării are câteva obiective turistice pe care merită să le vizitezi dacă ai ajuns în această zonă. Să nu uităm că poți face chiar o drumeție pe Ciucarul Mare sau Ciucarul Mic. Aceste trasee sunt spectaculoase datorită nenumăratelor puncte de belvedere și a priveliștilor pe care le oferă spre defileul și Cazanele Dunării.

Cum poți ajunge în Complex Egreta?

Există două variante de a ajunge în Complex Egreta. Fie că alegi Orșova → Berzasca sau Oravița → Berzasca, drumul până acolo este destul de bun. Cu cât te apropii mai tare de Dunăre, cu atât te poți bucura mai mult de peisajele oferite.

Mie mi-a plăcut tare mult această locație și m-am bucurat cu adevărat de liniștea și timpul petrecut acolo. Din când în când, simt nevoia să mă deconectez de la alte activități și acesta a fost locul în care, pentru câtea zile, m-am simțit mai liniștită.

P.S.: Dacă ai fost în această locație, de abia aștept să-mi spui cum ți s-a părut. Poți lăsa un comentariu mai jos!

P.P.S.: Sper că ți-a fost util articolul și dacă cunoști și alți oameni pasionați de călătorie nu uita să împărtășești și cu ei aceste informații!