Vorbim în mod continuu și uneori poate chiar obsesiv despre evoluția tehnologiei și smartphone-uri și nu ne dăm seama cum toate acestea au ajuns să ne definească modul în care trăim, gândim și acționăm.
Ne e mult mai ușor să ne întâlnim cu vechi prieteni în online și să vedem ce au mai făcut, însă de multe ori, activitățile pe care le realizăm zilnic pe aceste mici ecrane inteligente le consumă bateria. Însă ce facem atunci când știm că ziua nu s-a terminat și mai avem încă nevoie de ele? Modul save battery ne vine în ajutor și remediază imediat situația.
Ce facem atunci când toate aceste activități ne consumă viața? Hmm… viața?
Da, da… viața. Exact ceea ce spunem noi că deținem. Că e doar una și că depinde de noi cum decurge. E aia pe care cică o trăim așa cum vrem și strigăm în stânga și în dreapta că nimeni nu are dreptul să ne spună ce să facem cu ea.
Ne-am trezit proprietari fără acte pe ceva, care pare să fie mai complicat decât am crezut. Oricât de multe am vrea să facem pentru a fi fericiți, se pare că nu avem timp și energie. Să avem oare o baterie internă sau chiar mai multe pe acolo pe undeva? Asta știm deja. Doar de aceea mergem în concedii. Să ne încărcăm bateriile, nu?
Să fie situate acestea lângă inimă? Lângă creier?
Bine, bine. Până o să descopere cercetătorii britanici exact pe unde sunt poziționate și o să ne spună și nouă, cum facem să le prelungim rezistența? Cum ne luăm energia necesară să facem tot ceea ce ne-am propus? Fugim de fiecare dată într-un concediu sau ne trăim viața doar în weekend-uri?
Păi… ce ar fi să ne punem pe modul save battery? Chiar așa. În loc să dedicăm atât de mult timp nu doar dispozitivelor ce ne înconjoară, ci și oamenilor care nu fac altceva decât să ne mai fure inutil din energie, de ce nu ne gândim mai mult la noi?
Chiar e nevoie să faci tot ceea ce faci? Chiar toate lucrurile desfășurate într-o zi te fac să te simți mulțumit la finalul ei? Cu siguranță că răspunsul e nu.
Viața pe modul save battery nu înseamnă să ignori tot ceea ce știi că trebuie să faci și nu îți face plăcere. De multe ori, o simplă filtrare a celor mai importante activități, te ajută să nu îți încarci memoria cu lucruri inutile și să nu-ți risipești energia aiurea.
Viața pe modul save battery nu depinde de o aplicație care rulează automat, ci depinde doar de tine. Până o să descopere cercetătorii britanici cum să ne prelungim viața și cum facem să avem mai multă energie, ar trebui să te gândești tu la acest aspect.
Data viitoare când conștientizezi că nu poți să realizezi tot ceea ce ți-ai propus și simți că te lasă bateriile, nu lua un încărcător de rezervă după tine. Dacă asta funcționează în general cu smartphone-urile, nu uita că tu ești o ființă și s-ar putea să nu fie compatibil cu așteptările tale. Pune-ți viața pe modul save battery, învață cum să te deconectezi de la internet și să rulezi doar aplicațiile necesare. Fară bug-uri, fără notificări inutile.
Credit Foto: Artem Bali