Plaje Sardinia

Acolo unde soarele strălucește aproximativ 300 de zile pe an și se întind plaje învelite în nisip alb mângâiate de valurile cu apă limpede și cristalină ale Mării Mediterane, se găsește insula de smarald Sardinia. Acoperită cu iarbă și flori multicolore, Sardinia te îmbie parcă cu un miros de cafea să o descoperi nu doar desculț prin nisipul răsfățat de razele soarelui, ci și pe străduțele înguste ce poartă încă rămășițe din istoria bogată a acesteia.

Pentru că în loc de 300 de zile am avut la dispoziție doar 30, mi-am luat ochelarii de soare, pălăria și entuziasmul de călător dornic să descopere cât mai multe și mi-am lăsat pașii să colinde plajele din sudul Sardiniei. Cine spunea că vacanțele sunt destinate pentru a nu face nimic și pentru a te bucura de frumusețea lucrurilor … avea dreptate. Astfel am descoperit unele dintre cele mai frumoase plaje din sudul Sardiniei care m-au făcut să trăiesc sentimentul de dolce far niente, așa cum spun italienii, și care m-au cucerit.

Cala Domestica – Bugerru

Cala Domestica 1 Cala Domestica 2

Porto Pino – Sant’Anna Arresi

Porto Pino 1 Porto Pino 2

Portopaglietto Portoscuso

Portopaglietto 1 Portopaglietto 4
Portixeddu  Sant’Antioco

Portixeddu 2 Portixeddu 1

Sotto Torre – Calasetta

Soto Torre 1 Soto Torre

Toate plajele de mai sus te îmbie la relaxare și nu te lasă să te gândești la altceva în afară de vacanță. Chiar dacă sunt mai mulți turiști în weekend decât în timpul săptămânii, nu te vei stresa că nu ai loc unde să stai pe plajă și că nu te poți bucura de marea albastră și de soare din cauza agitației, pentru că toată lumea își dorește același lucru. Pe unele dintre plaje poți închiria chiar și șezlonguri frumos amenajate cu umbreluțe din paie. De asemenea și mâncarea pe plajă este specifică zonei, având oportunitatea să savurezi diverse preparate din fructe de mare.

Dacă îți place liniștea, o mare mai puțin agitată și plină de scoici, La Salina – Calasetta este una dintre plajele care îți oferă acest lucru. Maladroxia – Sant’Antioco și  Cala Sapone – Sant’Antioco sunt și ele două plaje ce merită vizitate dacă te afli în sudul insulei și ai timpul necesar.

Un lucru e cert. Marea e mereu albastră și chiar smarald de pe orice plajă ai privi-o și soarele te răsfață la fel de mult indiferent de locul unde te-ai afla.