Auzi mereu că trebuie să crezi în visele tale. Că trebui să speri că doar sperând vei reuși…

Consideri că e suficient să crezi și astfel viitorul tău va fi garantat dacă tu nu faci nicio mișcare și niciun pas spre el? Ei bine, nu. Nu e suficient doar să crezi!

Poți să crezi în multe. În iubire, în oameni, în Dumnezeu, în ce vrei tu. Dacă tu nu acționezi acum, azi, mâine sau în fiecare zi și o lași să treacă pe lângă tine, sperând că una o să fie și cea norocoasă, nimic din ceea ce crezi tu cu ardoare nu se va materializa.

Vezi tu, fiecare moment din prezent plătește pentru unul din viitor. Ce faci în prezent rămâne mereu cu tine. Fie se întoarce, fie te ajută să mergi mai departe. Nu scapi niciodată de nimic. 

Îți aduci aminte ce spuneau bunicii? Mergi mamă la facultate, că asta te face om.

Dacă crezi că facultatea te transformă în cineva sau o diplomă îți garantează viitorul, dă-mi voie să-ți spun că te înșeli.

De ce?

Pentru că succesul nu e egal cu o diplomă. Succesul e un șir continuu de acțiuni mici. Ai nevoie de ambiție și dedicare să reușești. Și da, ai nevoie să crezi în dorința de a reuși, dar fără acțiune, totul rămâne  doar la nivelul de dorință.

Despre Mark Zuckerberg sunt convinsă că ai auzit și știi că e miliardar. Dar știai că a renunțat la Harvard și alături de trei colegi s-a concentrat pe dezvoltarea unui site dedicat studenților din universitate? Care crezi că e acela? Facebook, evident. Platforma de socializare pe care ne petrecem cu toții o mare parte din viață. Că vorba aia: ,,Nu ai Facebook, nu exiști!”.

Bill Gates, co-fondatorul Microsoft, despre care nu ai cum să nu fi auzit, a fost admis și el la universitatea Harvard. Ghici ce? Nu a reușit să o termine. Ce a făcut în schimb? A înființat împreună cu Paul Allen compania Microsoft și s-a angajat să producă sisteme de operare pentru computerele IBM, afacere ce i-a acordat prima poziție din topul celor mai bogați oameni din lume până în 2009.

Steve Jobs, ultimul despre care o să-ți mai vorbesc, a fost și el unul dintre cei care au renunțat la studii pentru a pune bazele unei companii. Apple. Îți sună cunoscut? Nu mă îndoiesc de asta, cum nici nu mă îndoiesc de faptul că știi cât de profitabilă a fost această afacere pentru el.

De ce au reușit toți aceștia?

O să spui că au reușit pentru că au crezut în visele lor. Și da, poate au crezut. Dar crezi că s-ar fi materializat vreunul dintre ele dacă nu ar fi muncit îndeajuns de mult pentru acestea?

Ce au ei în comun?

O să spui că toţi au renunțat la facultate. Nimic greşti până acum. Însă pe lângă asta, ei au în comun ambiția și determinarea. Toți au aflat diferența dintre verbul ,,a crede” și ,,a acționa”, care după cum poți vedea contează enorm.

Și nu, nu o să-ți spun prin asta că facultatea e inutilă și că ar trebui să renunți la ea ca să ai succes. Spun că orice ai studia, crede sau ai vrea, nu o să te ajute să-ți transformi visele în realitate.

De ce? Pentru că e nevoie să înțelegi că doar acțiunea te ajută să faci pași spre ceea ce îți dorești. Și dacă tu nu faci, o să facă alții în locul tău. Problema e că atunci visul tău o să fie realitatea lor, ci nu a ta.

Tu ce ai făcut azi pentru visul tău?