Let your light shine

Shine bright, shine in your own way or just shine?

Mă gândeam zilele trecute că în ultima perioadă am dedicat tot mai puțin timp blogului și mai ales scrisului și asta m-a făcut să simt nu doar că am neglijat un lucru care îmi făce plăcere, dar chiar și pe mine. Mereu mi-am spus că nu am timp și că nu mă pot concentra suficient încât să scriu, deși de multe ori au existat momente în care aveam idei și parcă, parcă le-aș fi pus pe hârtie. În realitate, de cele mai multe ori renunțam pentru că nu consideram că am starea necesară să le dezvolt și să le transform într-un articol de care să fiu mulțumită.

După toată perioada asta de pauză, în care mi-a stat gândul constant la faptul că nu am mai scris de mult și că nu am reușit să îmi fac timp pentru ceea ce îmi face plăcere, mi-am dat seama de anumite lucruri:

  • nu există nu am timp – de cele mai multe ori folosim această expresie pentru că nu avem timp pentru anumite lucruri din cauză că le considerăm mai importante pe altele cărora le dedicăm atenția noastră.
  • totul ține de priorități – facem exact ceea ce considerăm că este mai important, necesar sau urgent și uităm că  mai sunt și lucruri care ne alimentează sufletul și mintea, nu doar viața de zi cu zi.
  • când ceva te pasionează ar trebui să faci ceva în privința asta – fie că faci un lucru micuț, că îi dedici  zece minute sau o oră pe zi, vei observa că tot ceea ce faci în prezent contează pentru viitorul tău și modul în care acesta se va contura.
  • mereu o să existe lucruri care ne scot din ritm – asta nu înseamnă că trebuie să renunți la ceea ce îți face plăcere doar pentru că ai o zi, o săptămână sau o lună în care alte activități necesită mai multă atenție din partea ta.
  • nu ai de unde să știi ce rezultate va avea munca ta dacă nu încerci – tocmai de  aceea e important să experimentezi și dacă lucrurile nu ies mereu cum ai plănuit, asta nu înseamnă că ele nu se vor materializa în viitor.
  • ai încredere în tine – atunci când nu crezi că ești suficient de bun, gândește-te doar că până și Einstein a avut nevoie de timp până să descopere teoria relativității.
  • nu renunța – este adevărat că nu totul ține doar de tine, însă tu ești cel care poate alege sau schimba ceva atunci când e vorba de ceea ce faci.
  • învață din greșeli – privește lucrurile din mai multe puncte de vedere și nu te teme să faci aceeași greșeala chiar și de zece ori, dacă a unsprezecea oară simți că ai făcut lucrurile așa cum trebuia.
  • nu uita ceea ce te-a determinat de la început să faci anumite lucruri – cu toții avem idei care ne alimentează și care pornesc anumite motorașe, însă ține doar de noi să le ducem mai departe.
  • încearcă, exersează, continuă – nimeni nu a realizat un lucru perfect din prima încercare, însă este important să continui ceea ce ți-ai propus dacă asta face parte din lucrurile ce ți le dorești cu adevărat.

Pe lângă toate acestea cred că ar mai fi și altele, însă cred că cel mai important este să ne gândim în primul rând la ceea ce ne pornește motorașele, ne scurtcircuitează siguranțele și ne aprinde acolo o luminiță de dorință și speranță. Exact ceea ce ne ține în priză și ne alimentează mereu cu energie indiferent de situație. Ceea ce cred că se numește… pasiune. Căci doar lucrurile făcute cu pasiune sunt unele dintre cele mai frumoase.

Nu contează ceea ce faci sau de ce faci anumite lucruri atâta timp cât pentru tine contează.

Just let your light shine.

Credit foto: Pinterest