BRONZ DE TARA

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu, când mă gândesc la locul naşterii mele, la casa părintească…la jocuri şi jucării pline de hazul şi farmecul copilăresc, parcă-mi saltă şi acum inima de bucurie! De ar știi Creangă că eu încă mă bucur de locurile care mi-au colorat copilăria, cred că ar fi invidios. N-am avut multe lucruri, dar am avut multe momente frumoase. Simple, ca la țară, dar pline de însemnătate.

Ce-i drept, merg acasă destul de des și cred că mereu o să am aceeași bucurie ca atunci când eram mic copil și alergam cu ghiozdanul în spate de la școală doar să ajung mai repede acasă și să văd ce a gătit mama pentru prânz. Pentru mine, acasă nu e doar un loc, cum am mai scris despre asta și într-un alt articol pe blog, ci e un sentiment. Și cum tata e preocupat mai mult decât mine de bronzul meu de vară, fie că merg la mare sau că nu merg, primul pas în pregătirea corpului de plajă e … bronzul de țară.

Cum? Când? De ce?

În primul rând se începe cu o sesiune de mers la săpat de cartofi, după care urmează sesiunea de plivit în grădină și doar după aceasta corpul e pregătit pentru sesiunea de făcut căpițe, dar și pentru bronzul ce va avea să reziste aproape pe tot parcursul anului. Cum se face, cum nu se face, nu am scăpat în nicio vară de această ultimă etapă. În ultimul timp am chiar și ajutoare de nădejde.

bronzul de tara

Un adevărat camarad. El nu a venit pentru bronz și e cam obosit ce-i drept, dar își revine el când aude: ,,mergem acasăăăăă”.

Când alții merg La căpițe să se relaxeze și să se simtă ca la țară… eu le fac. Și știi de ce? Pentru că mersul la fân are mult mai multe avantaje decât ai crede:

* Mersul la fân te scapă de sală. Într-o săptămână îți lucrezi toți mușchii fie că vrei, fie că nu vrei.

* Când alții își dau check-in în Maldive și vezi că nu sunt singurii, tu îți dai la fân. Deci mersul la fân te face autentic.

* Scapi de stres și te relaxezi. În realitate nu ai timp să te mai gândești și la alte lucruri.

* Dacă nu îți place să stai la soare ore în șir pentru un bronz perfect, la fân te plimbi prin soare aproape o zi întreagă și obții un bronz uniform.

* Mersul la fân te scapă de figuri. Da, da. Îți aduci aminte că munca mai cauzează și bătături nu doar stres.

* Îți oferă o experiență de neuitat gratis. Dacă nu ai avut timp să faci cine știe ce împachetări corporale, să știi că tot fânul pe care îl ai pe tine după o zi întreagă de muncă îți face pielea mai fină.

* Nu trebuie să te preocupi dacă ești fashion sau nu! Chiar așa… oricum la țară se poartă totul natural. Nu o să râdă nici păsarile, nici greierii și nici lăcustele de tine pentru că nu ți-ai asortat sandalele cu pălăria.

* Transpiri mult. Mult mai mult decât te-ai aștepta și asta te ajută și să slăbești în timp ce te tonifiezi dând cu grebla.

* Poți face poze în timp real și împartăși experiența cu prietenii de pe Instagram sau Facebook. Nu ești la capătul lumii, deci ai semnal chiar și pentru a face un live cu grebla în mână. Care dintre prietenii tăi mai au parte de așa ceva? Eee …

* Mersul la fân te pregătește de vacanță. Nu doar că o aștepți cu mai multă nerăbdare, dar te ajută să te diferențiezi de restul oamenilor de pe plajă. Când ei o să fie la prima bătaie de soare pe malul mării, tu o să poți etala un corp gata bronzat.

* Pe lângă toate acestea, mersul la fân te face puternic. Dacă ești în depresie, nu o să ai timp să plângi pentru că îți intră transpirația în ochi. Nu o să ai nevoie nici de încurajările prietenilor. Tu știi deja că esti o persoană puternică, doar ai făcut căpițe… ce naiba.

Dragi prieteni, când nu știți unde să ieșiți în Timișoara și vreți să vă simțiti ca la țară, vă invit să faceți o scurtă călătorie chiar până la țară. Promit să nu vă cer bani pe munca depusă și slănina cu ceapă mâncată pentru că la țară totul e natural și simplu. Chiar și munca. O să vedeți! Totul e cură pentru minte, corp și suflet și da, da, să nu uităm… pentru un bronz rezistent.