Golden Girl

A fost odată ca niciodată o prea frumoasă… Stai, stai, stai, că suntem în 2017 şi cred că am greşit povestea.

Deci, n-a fost odată, dar nu-i bai, începe să fie din ce în ce mai mult întâlnită în zilele noastre o prinţesă parcă desprinsă din poveştile nu acelea pe care le auzeam noi când eram mici, ci mai nou din viaţa de zi cu zi.

Căci dacă n-ar fi, nu s-ar mai povesti.

Pentru că prinţesa secolului XXI sau golden girl aşa cum este ea numită, nu trăieşte la castel şi nici nu este închisă departe de lume într-un turn înalt, ea îşi petrece timpul la mall, pe terasă, în cluburi şi cel mai important… în online. Indiferent că treci pe lângă ea de la distanţă sau că o vezi de aproape, nu ai cum să nu îi observi ,,strălucirea”. Stă mereu dreaptă, are spatele arcuit şi merge fără să privească prea mult în stânga şi în dreapta. Se uită în faţă şi mai zâmbeşte din când în când dacă îşi dă seama că a reuşit să atragă privirea cuiva. Pe tocuri sau nu, nu prea contează ce înălţime are pentru că de acolo de unde priveşte ea lumea, se consideră mereu superioară. Şi vorba aia, nu se poate pierde în mulţimea asta de oameni parcă prea banali şi plictisitori pentru ea.

Golden girl e mereu la modă sau cel puţin aşa îşi doreşte. Fie că îi stă bine sau nu, hainele sunt mereu strânse pe corp şi dacă se poate cât mai puţine pentru că… ce lui Dumnezeu îi place… de ce n-ar plăcea şi lumii? Nu e Ileana Cosânzeana şi nici măcar Rapunzel, însă are grijă ca părul ei să fie mereu lung chiar dacă natura nu s-a ocupat de asta. Îşi trece mâna din când în când prin el şi îşi ţuguie puţin buzele în semn de disconfort. Nu prea îi place oricum foarte mult unde se află pentru că niciun loc nu e suficient de bun pentru ea, însă dacă e multă lume ,,bună” acolo, nu ratează ocazia să-şi mai ţuguie încă o dată buzele, de data aceasta în faţa camerei telefonului, pentru că e nevoie de încă o poză reuşită şi un check-in care să arate că se simte mereu minunat, iubită, fericită sau… atât. Deşi e de cele mai multe ori singură şi disponibilă, nu vorbeşte cu oricine. Nu că nu ar avea prea multe cuvinte în vocabular, dar preferă să râdă sau să zâmbească pentru că aşa crede ea că îi stă cel mai bine sau pentru a nu se da de gol. Un lucru e însă cert, e o golden girl şi nu oricine merită atenţia ei.

Prinţesa zilelor noastre nu se lasă găsită, ci caută ea broscoiul cel viteaz care, speră ea, o va trata aşa cum merită. Se lasă greu cucerită, e nevoie de multă răbdare şi atenţie cu ea sau… atenţii, şi nu oricine e demn de ea. După lungi ieşiri în oraş, plimbări cu maşina şi lucruri de valoare… sentimentală, că este şi ea totuşi un om până la urmă, se gândeşte dacă viteazul broscoi merită sau nu, o prinţesă ca ea lângă el.

Priveşte mereu pe sub gene, care e musai să fie false, ca mare parte din comportamentul ei şi clipeşte des în semn de aprobare şi mulţumire. Nu prea contează dacă broscoiul e doar un broscoi şi nici măcar de e viteaz sau nu, căci dacă e atent cu ea, asta e tot ce contează.

Povestea continuă şi se poate urmări dacă nu în realitate, cu siguranţă în online, unde viaţa e atât de roz şi de frumoasă. Ce mai, demnă de o prinţesă adevărată. Cert e că se spune că ea îl sarută şi astăzi în speranţa că într-o zi se va transforma într-un prinţ călare pe un cal alb. De fapt, pe mai mulţi cai… putere.

Credit Foto: Pinterest