Hai să nu  ne gândim la mâine. Noi avem ziua de azi!

Crezi că oamenii se vor opri în loc pentru tine?

Ei bine, nu. Atunci tu de ce te-ai pierde din cauza lor?

Îți e teamă că oamenii te vor privi ciudat dacă faci ceea ce simți? Mereu o să fie cineva care o să considere că părerea lui în legătură cu viața ta e mult mai importantă. Că are dreptul să judece chiar dacă cunoaște sau nu situația.

Nu! Oamenii nu au dreptul să judece indiferent de ceea ce se întâmplă. Însă, vezi tu… e în natura noastră să criticăm. Dar uităm, de cele mai multe ori, că fiecare trăiește pentru el și nu pentru altcineva. Atunci tu de ce ți-ai lăsa viața influențată de părerile altora?

Pentru că te vor privi altfel? Foarte bine. Să te privească altfel. Doar oamenii obișnuiți trăiesc cu teama de a nu ieși din tipar și de a nu stârni criticile altora.

Tu nu ești un om obișnuit. Nici eu. De ce să nu ne bucurăm de ziua de azi?

Pentru că uităm că avem doar o viață și viața poate să însemne doar azi. Azi şi atât. Mâine e doar o incertitudine. O speranță a celor ce nu au reușit să facă tot ceea ce și-au propus. Un dar pentru cei ce se iubesc și o bucurie pentru cei ce au învățat să aprecieze fiecare clipă. Dar mai ales, o iluzie a celor ce se mint că… încă mai au timp.

Renunță la zâmbetele de unică folosință și la grijile inutile. Iubește, trăiește, zâmbește azi.

Spune oamenilor dragi cât de mult îi apreciezi și cât de mult reprezintă pentru tine. Bucură-te de fiecare rază de soare și chiar de discuțiile cu străinii. De copiii care aleargă și de râsetele lor atât de sincere și nevinovate. Poate uneori ar trebui să fim mai mult copii. Să ne dăm seama că prezentul e aici și că tot ceea ce se întâmplă e chiar acum. Nu mai târziu.

Cât despre noi? Avem totul aici. Mai puțin puterea de a vedea. Căci unul dintre cele mai grele lucruri pentru oameni este să vadă dincolo de ceea ce percep ochii. Să simtă dincolo de bătăile inimii. Să audă dincolo de glasul gândurilor și să se bucure dincolo de aparențe. Să trăiască departe de vocile altora. Mult mai mult de atât, să trăiască propria viață.

Însă eu… nu vreau să îmi pierd timpul. Vreau să mă pierd în timp.

Nu vreau să mă împiedic de lucruri inutile și nici nu vreau să fiu un om obișnuit. Și știi de ce? Pentru că am puterea să trăiesc o viață a mea. Pictată în culorile și nuanțele propriei mele nebunii. Căci doar cine nu îndrăznește, nu trăiește cu adevărat.

Nu vreau trecut, nici viitor. Vreau doar prezentul aici, cu tine. Lasă mâine pentru mâine. Căci noi, noi avem ziua de azi.

Credit Foto: Burst