Fata din tren

Ea este fata din tren și nu doar atât …

Rachel, o tânără divorțată și cu probleme cu alcoolul, ia în fiecare dimineață același tren spre Londra. Deși nu mai lucrează de câteva luni, din cauză că a distrus o întâlnire cu un client important pentru că a băut prea mult, își petrece fiecare zi pe străzile Londrei și se întoarce acasă la aceeași oră doar pentru că prietena ei, care o găzduiește, nu știe că ea a fost concediată.

Trenul oprește în fiecare dimineață și seară la același semnal defect, timp în care tânăra urmărește ritualul unui cuplu care locuiește într-o casă de lângă calea ferată. Casa de la numărul 15.

Zi de zi, urmând același traseu, ea visează la o viață fericită așa cum pare cea surprinsă de pe geamul din vagonul D, a celor pe care îi urmărește zilnic. Viața lor li se pare perfectă până când într-o zi când vede ceva ce o șochează.

Fata din tren își dă seama că nu mai trăiește propria ei viață, ci a acelora pe care îi urmărea zi de zi. Se trezește angrenată în viața cuplului pe care îl privea de la distanță și se implică pentru a afla ceea ce s-a întâmplat cu adevărat.

Tu nu o cunoști, dar ea te cunoaște …

Din cauza problemelor ei cu alcoolul, ea nu doar că își amintește cu greu ce se întâmplă atunci când bea, dar nu poate fi considerată nici un martor valid pentru poliție. Astfel că, în ciuda faptului că lumea o crede o femeie distrusă, neîmplinită și nebună, ea este prea implicată în povestea care la început pare să nu o privească și ajunge să descopere lucruri ce o șochează.

Legături la care nu s-ar fi așteptat. Oameni la care nu s-ar fi gândit niciodată că ar fi în stare de anumite lucruri. Schimbă situații fără să își dea seama și le clarifică pe altele.

Descoperă că bărbatul cu care a trăit atâția ani, pe care crede că îl cunoaște și care acum are o altă familie și-a inventat și trăit întreaga viață așa cum și-ar fi dorit el să fie, ci nu cum era cu adevărat. Femeia care a fost în stare să îi ofere nu doar un copil acestuia și pe care o ura pentru că i-a furat soțul, are mult mai multe lucruri în comun cu ea decât s-ar fi așteptat vreodată. Astfel că ajung în final să fie legate amândouă de același secret și nu doar de iubirea pe care o poartă aceluiași bărbat.

Fata din tren este o carte plină de suspans și de răsturnări de situație spectaculoase. O carte care m-a făcut să privesc altfel viețile altora și să-mi dau seama că lucrurile nu sunt mereu așa cum par.

Nu doar că nu am putut să mă despart de ea până ce am terminat-o, am citit atât pe tren, în aeroport, pe avion, pe plajă, pe mașină, noaptea cu lampa aprinsă … două zile în care am fost prinsă complet în această poveste. E genul de carte pe care nu o lași din mână și care te face să te simți și fericit pentru că ajungi la final, dar și trist pentru că se termină.

Fata din tren nu e doar o carte.

400 de pagini care te fac să privești viața altfel. Să-ți pui întrebări și să realizezi că înainte de a avea așteptări de la persoana de lângă tine, ar trebui să înveți să fii în primul rând sincer cu propria persoană.

Cu toții avem secrete ascunse de ochii lumii, doar că atunci când acestea se transformă în secrete unul față de celălalt, viața noastră poate lua întorsături neașteptate.