detoxifierea-organismului-ana-maria-popescu-detoxmed

Primăvara și toamna sunt perioadele în care natura suferă cele mai multe schimbări. La fel se întâmplă și cu organismul nostru. Fie că avem o viață activă, un stil de alimentație sănătos sau nu, detoxifierea organismului e recomandată oricărei persoane ce dorește să-și curețe corpul în mod natural. Din când în când, indiferent de anotimp, o resetare a funcţiilor organelor este mai mult decât bine venită.

Mi-am dorit de foarte mult timp să fac o cură de detoxifiere, însă mi-a fost mereu teamă să nu o transform într-o cură de ,,înfometare”. Să consum prea puține alimente, să îmi lipsesc organismul de ce are nevoie și să fiu lipsită de energie.

Nu am un stil de viață sedentar și încerc pe cât se poate să mănânc sănătos. Trebuie să recunosc însă că sunt un mare fan al carbohidraților. Aș putea, de exemplu, să mănânc cartofi în orice formă posibilă, chiar și de 5 ori pe zi. Numai când mă gândesc mi se face poftă de o porție de cartofi prăjiți cu brânză rasă deasupra, care se topește și… gata. Să revenim la subiect, zic. Până nu ajung în bucătărie și uit de articol.

De ce e nevoie de detoxifierea organismului?

În primul rând, e foarte important să înțelegem că detoxifierea NU este o cură de slăbire. Prin detoxifiere ne ajutăm organismul să elimine toxinele acumulate. Astfel că, acesta își poate recăpăta energia și echilibrul. Detoxifierea este esențială pentru că ne pregătește sistemul imunitar pentru provocările externe din fiecare sezon. Aceasta este modalitatea prin care vom reuși să facem față cu succes asteniilor, virozelor sau lipsei de energie. 

Consumul alimentelor procesate, zahărul, alcoolul, chiar și cofeina solicită glandele suprarenale. În timpul detoxifierii, toate aceste alimente sunt eliminate și înlocuite cu sucuri din fructe și legume. Drept urmare, organismul va asimila mult mai ușor nutrienții și vitaminele de care are nevoie. Unde mai punem faptul că diversitatea de legume și fructe pe care ni le oferă toamna este o binecuvântare pentru organismul nostru.

Cum se face corect detoxifierea?

Există diferite modalități prin care putem să ne curățăm organismul de toxine. Cu toate acestea, dacă nu facem alegerile corecte ajungem să ne simțim obosiți și cu o stare generală proastă. Pentru că mi-am dorit să am energie și să îi ofer organismului meu tot ce are nevoie, am ales să folosesc programul de detoxifiere de la DetoxMed. În doar 5 zile, am reușit să ajung de la o detoxifiere ușoară la una intensă, bazată doar pe lichide.

Indiferent de programul de detoxifiere ales, trebuie să te asiguri că nu te înfometezi. Că îi oferi organismului tot ce are nevoie. E important să ai o dietă echilibrată, care să includă multe legume și fructe proaspete, în special în stare crudă. De asemenea, e necesar să eviți, pe cât se poate, alimentele procesate.

detoxifierea-organismului-ana-maria-popescu-detoxmed

Credit foto: @framing.reality

Care sunt beneficiile programului de detoxifiere de la DetoxMed?

  1. Consumul de alimente în stare crudă. Salatele și sucurile sunt realizate pentru a conține alimentele în starea lor crudă. E important ca pe tot parcursul programului de detoxifiere să consumăm alimente cât mai puțin procesate.
  2. Consumul de fibre. Acestea ne ajută să simțim senzația de sațietate și sunt benefice pentru sănătatea sistemului digestiv. Consumul de fibre reprezintă un aspect foarte important în detoxifiere. Tocmai de aceea, majoritatea sucurilor din acest program sunt bogate în fibre.
  3. Sucurile și salatele sunt preparate proaspete. Atât sucurile cât și salatele sunt preparate special pentru ca acestea să reziste în starea lor cea mai bună, chiar și câteva zile. Sucurile se realizează prin presare la rece, sunt crude (nepasteurizate) și nu au conservanți. Pentru a-și păstra calitatea în mod optim sunt ambalate în recipiente de sticlă și e necesar să fie păstrate la rece.
  4. Meniul de detox este livrat oriunde în România. Pe lângă faptul că meniul e preparat special în funcție de ce detoxifiere îți dorești, acesta este livrat oriunde în România. Programul se livrează în mod special pe câteva zile. Mărturisesc că pentru mine a fost pur și simplu minunat faptul că nu trebuia să mă mai întreb mereu ce mănânc.
  5. Realizarea unui program personalizat. În funcție de rezultatele dorite, poți alege perioada de detoxifiere (3, 5, 7 sau 12 zile), dar și intensitatea (detox ușor, moderat și intensiv). Atât înainte de începerea programului, cât și pe parcursul acestuia primeși îndrumare din partea DetoxMed.

Sucurile pot fi consumate chiar și zilnic

Salatele sunt proaspete și sățioase, iar sucurile din fructe și legume sunt foarte aromate și gustoase. Mi-a fost mult mai simplu să le primesc direct acasă și la birou, gata pregătite. Fără să-mi fac griji în legătură cu ce mănânc în fiecare zi. Chiar dacă obiectivul meu nu a fost pierderea în greutate, la finalul programului am avut mai puțin cu aproape 2kg.

În plus, sucurile pot fi consumate zilnic, chiar dacă nu ești într-un program de detoxifiere. Alături de o alimentație echilibrată, acestea te ajuta să îți iei aportul necesar de vitamine și să te energizezi.

Pe de altă parte, deși nu am simțit nevoia de dulce sau de carbohidrați în acele zile, am simțit mereu o senzație ușoară și constantă de foame. Fiind o persoană activă și obișnuită să mănânc destul de consistent, am simțit că parcă aș mai fi avut nevoie de ceva în plus. Cu toate acestea, după primele două zile am scăpat de această senzație și totul a devenit foarte natural.

,,Criza de detoxifiere”

În primele două zile de detoxifiere am avut dureri de cap, deși nu mi-am dat seama atunci care a fost cauza. Am descoperit mai târziu că aceasta poate fi așa numita „criză de detoxifiere”, care se manifestă prin dureri de cap, grețuri, amețeli sau stări de vomă. Toate acestea sunt din cauza faptului că toxinele care au fost eliberate din țesuturi prin dieta alcalină și trebuiau neaparat eliminate și din colon, au fost reabsorbite.

Chiar dacă am ales să fac detoxifierea de toamnă, nu am renunțat la activitățile normale. Am consumat cel puțin 2.5 litri de apă pe zi pentru a ajuta organismul să elimine toxinele. Pe lângă asta, am avut grijă să mă odihnesc suficient și să fac mișcare.

Ceaiurile au un puternic efect detoxifiant

Este recomandat ca în timpul curelor de detoxifiere să se consume plante cu proprietăți diuretice. Majoritatea sucurilor de la DetoxMed conțineau alimente care să favorizeze acest aspect. Mi-a plăcut că erau gândite astfel încât să asigure aportul necesar de nutrienți, antioxidanți, dar și să favorizeze eliminarea toxinelor din organism.

Pe lângă asta se pot consuma ceaiuri cu efect detoxifiant. Ceai verde, de urzică, de mușețel sau de soc. Indiferent de alegere e important ca în această perioadă să îi oferim organismul cât mai multe lichide.

Mă gândesc să mai fac o astfel de cură și în primăvară pentru că o consider benefică. Cred că e nevoie din când în când să ne ajutăm organismul și să îi oferim un plus de energie.

Dacă ai trecut deja printr-un proces de detoxifiere sau îţi doreşti să faci asta, aştept cu nerăbdare să-mi spui ce părere ai tu despre acest subiect, în comentariile de mai jos.

P.S: Sper că ți-a fost util acest articol și dacă consideri că ar ajuta și alte persoane, nu uita să împărtășești și cu ele aceste informații!

Credit foto: @framing.reality & @anamariapopescu.ro