5-moduri-prin-care-poti-sa-ti-condimentezi-tinutele-clasice

Ai întâlnit vreodată o femeie care să-ți spună că are prea multe haine, genți sau perechi de pantofi? [pauză lungă] Da, așa mă gândeam și eu.

În schimb, eu am întâlnit femei care și-au schimbat preferințele și stilul și au ales să se despartă de anumite piese vestimentare. Da, am scris «au ales să se despartă». Căci doar o femeie știe cât de apropiată poate fi relația ei cu hainele. 

Pentru unele dintre noi hainele și accesoriile reprezintă o poveste, amintiri, momente speciale sau… doar o investiție proastă, de moment. 

Adevărul este că nu întotdeauna am preferat să investesc în piese de calitate, versatile sau timeless. Off the record… chiar și acum mai am mici scăpări. 

Au fost momente când mi-am dorit anumite articole vestimentare, genți sau accesorii doar pentru că erau în trend. Sau… doar pentru că arătau bine și atât. Pentru că dezvoltam o „pasiune puternică de moment”. Fără să mă gândesc dacă mă avantajează, reprezintă cu adevărat sau dacă pot fi purtate mai mult de două sau trei ori.

Văzut. Plăcut. Achiziționat. 

Mă gândesc că știi cum e atunci când „ți se pune pata rău de tot pe ceva” și doar acolo îți stă gândul de parcă întreaga ta existența s-ar rezuma la asta. Nu-i așa?  

Been there, done that.

Însă, în decursul ultimilor ani, am devenit tot mai atentă la investițiile făcute în această direcție și nu numai. Mă orientez tot mai mult spre un stil minimalist și sunt mult mai calculată în orice tip de achiziții. 

Încerc să separ dorințele de necesități și în ambele cazuri să mă concentrez pe lucruri calitative.

Chiar dacă de cele mai multe ori acestea au un preț mai ridicat, sunt conștientă că îmi vor fi alături mai mult timp.

De ce? 

Pentru că, cum poate ți s-a întâmplat și ție, m-am trezit cu dulapul plin cu lucruri care nu mă mai reprezentau. Efectiv nu mai vedeam o asociere cu ele și nici cum aș putea să le integrez în preferințele actuale. 

Făcând de cel puțin două sau trei ori pe an o curățenie generală în garderobă (declutter in stages), pentru că cine mă cunoaște știe că țin foarte mult ca totul să fie cât mai bine organizat, am conștientizat că încep să fiu din ce în ce mai selectivă. 

Dacă la început renunțam cu părere de rău la anumite piese, cu gândul că le voi mai purta cândva în această viață, deși stăteau neatinse de cel puțin doi ani, acum sunt mult mai obiectivă. 

Același lucru încerc să îl aplic și când fac achiziții noi. În loc să reacționez mereu impulsiv, îmi adresez câteva întrebări care, de cele mai multe ori, mă ajută enorm. 

Este potrivită pentru stilul meu de viață / activitățile pe care le practic? 

În câte ținute pot accesoriza piesa asta? 

Mă face să mă simt confortabil și îmi avantajează trăsăturile? 

Aș purta-o și peste câțiva ani? 

genti-piele-sarpe-manier-ro

Construirea unei garderobe este un proces de lungă durată.

Asta pentru că reflectă, în primul rând, stilul personal. Pe de altă parte, odată cu trecerea anilor, chiar și gusturile noastre se pot schimba ușor. Deci, este normal să nu ne mai identificăm cu anumite piese vestimentare. 

Să știi că asta se aplică și în cazul acelei rochii pe care ai fi purtat-o oriunde la vârsta 15-16 ani și care încă îți este bună. 

Am făcut exercițiul ăsta în urmă cu ceva timp. Pe de-o parte am fost în extaz când am văzut că încă mă încape fără probleme după aproape 10 ani (cred că mă înțelegi perfect aici). Dar, pe de altă parte, mă priveam în oglindă și oricât de mândră aș fi fost de această constatare, mi-am dat seama că nu mă mai reprezintă. 

Așa că, în acest moment, cele mai multe achiziții se îndreaptă spre piese basic, versatile și de calitate. Dacă și tu îți dorești să dai un refresh garderobei sau să condimentezi ținutele clasice, îți recomand 5 moduri prin care poți face asta. 

O geantă cu un design deosebit

Pe lângă geanta aceea clasică și încăpătoare, pe care am purta-o zilnic și care uneori este ca o extensie a noastră, orice femeie are nevoie și de ceva mai special. Cum ar fi acele genti piele sarpe, cu imprimeuri deosebite sau în culori îndrăznețe, care au puterea să schimbe o întreagă apariție. Cu toate acestea, e bine să fii mereu atentă să aibă o calitate foarte bună și să le poți integra ușor în diverse ținute.

Dacă dorești să te inspiri, pe Manier.ro găsești o multitudine de modele, de la gențile clasice din piele naturală, până la cele cu imprimeuri florale, motive tradiționale sau chiar în culori pe care pur și simplu nu le poți ignora. 

Un sacou într-o culoare puternică

Mereu am considerat că un sacou poate fi integrat cu ușurință în mai multe ținute, în funcție de accesorizare. Chiar dacă piesele de rezistență sunt mai mereu în culori neutre, din când în când, o pată de culoare poate transforma o ținută simplă și banală în una de efect. 

O pereche nouă de pantofi 

Fie că merg pe clasic sau aleg ceva ,,țipător” (da știu, se întâmplă destul de rar, dar mai fac asta) îmi place să mă bucur din când în când de o pereche nouă de pantofi cu toc. Știi cum zicea Marilyn Monroe:

Oferă-i unei femei perechea potrivită de pantofi şi ea va putea cuceri lumea.

Știi senzația aceea pe care o ai instant când porți tocuri și care oferă ținutei o altă atitudine? 

Bijuterii sau accesorii timeless

Exact. Este vorba despre acele bijuterii, deloc extravagante, simple, delicate și clasice. Care uneori pot fi purtate zilnic sau doar la ocazii speciale. Important este să vină mereu în completarea ținutei și să-ți accentueze feminitatea și trăsăturile, nu să distragă atenția. 

Ah… și să nu uităm, o nouă nuanță de ruj roșu 

Știu, nu este o piesă vestimentară sau un accesoriu. Însă uneori este efectiv tot ce au nevoie ținutele monocrome (alb, negru, în nuanțe de gri), metalice sau pentru atunci când vrei să te joci cu contrastele. Trebuie doar să alegi nuanța potrivită și voilà, ai condimentat cu succes orice ținută. 

Tu după ce te ghidezi atunci când faci cumpărături sau îți construiești ținutele?